Piparisnickers - Myös loistava lahjaidea!



Piparitaikina, itse tehty toffee, suolapähkinät ja suklaa. Nyt on kaikki elementit täydellisyyteen.

Itselle tai lahjaksi <3

Tämä resepti on tosi helppo. Toffeen keittäminen vie vähän aikaa, mutta valmistuu kuin itsestään.
Jos ajattelit tehdä joulukukkasiksi syötäviä lahjoja – niin tässä olisi oiva vaihtoehto.
Ohjeesta tulee pellillinen ja varmasti riittänee ainakin neljään pakettiin. Sen verran on tuhtia tavaraa, mutta äärettömän hyvää!


Piparisnickers (pellillinen)


Tarvitset:
  • 500 g piparkakkutaikinaa (käytin valmista pakastetaikinaa)
  • 400 g suklaata
  • 3 dl kermaa
  • 3 dl fariinisokeria
  • 25 g voita
  • n. 3 dl suolapähkinöitä

Lisäksi:
  • kakunkoristeita tai raastettua suklaata

Tee näin:
Tee ensin toffee.  Laita kattilaan kerma, fariinisokeri ja voi ja anna kiehahtaa koko ajan sekoitellen. Vähennä sitten lämpöä niin, että seos kiehuu hiljaa kuplien. Keitä ainakin puoli tuntia tai niin kauan, että seos on selkeästi paksuhkoa.
Kauli piparitaikina ohueksi isoksi uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Paista uunissa 200 * C noin 5 min.
Levitä kuuma toffee piparilevyn päälle ja levitä sitten suolapähkinät tasaisesti toffeen päälle. Paista vielä uunissa 200 * C 5 min
Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa tai mikrossa. Levitä suklaa silikonista nuolijaa apuna käyttäen piparilevyn vielä lämpimän päälle. Koristele haluamallasi tavoin. (käytin Tescon Triple Chocolate Curls - koristeita)
Jäähdytä Piparisnickers ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä viileässä.

Vinkki:
Piparisnickers onnistuu mainiosty myös gluteenittomana. Käytä gluteenitonta piparitaikinaa ja takista myös koristeiden gluteenittomuus.

VINKKI: Jos et saa taikinaa riittämään koko pellille niin laita leivinpaperin alle folio ja rullaa reunat ylös. Nipistä kulmat.  Näin sinulla on sopivan kokoinen "pelti" ja päälle tuleva kinuski ei valu reunoilta yli.

Laita koristeet kun suklaa on vielä sulaa. Näin ne tarttuvat hyvin Piparisnickersin pintaan.
 Laita koristee
Paloittele Piparisnickers kolmioiksi - neliöikiksi - vähän erikokoisiksi paloiksi kuten Rocy Road.
Ihanan makeaa myös toisaalla:

Kurkkaa Kulinaari -blogin Miljonäärin kakku --> Tästä

Miljonäärin kakku. Kuva Kulinaari -blogi

Ihanaa alkavaa joulukuuta ja piparin tuoksua <3


//tiina
PRINT RECIPE

13 kommenttia

  1. Voihan nam! Laitoin vinkin näistä heti ystävälleni Karkkilaan...näitä voitaisiin seuraavalla visiitillä tehdä :)

    VastaaPoista
  2. Nyt tais löytyä joulun herkku! Tässä yhdistyy mun suosikkimaut :). Kiitos kaunis, tätä tehdään viimeistään loman koittaessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää maut kyllä mätsää saumattomasti. Aivan taivaallisen hyvää. Pakko viedä huomenna töihin melkein kaikki, ettei tuu itse syötyä ihan älyä ämpäriin. Saa muut pulskistua :D

      Poista
  3. Oijoi!! Nyt sä Tinsku tempun teit! ;-) Keksit tyyliin kahdeksannen kuolemansynnin :-P

    VastaaPoista
  4. Miyä vois pähkinäallergikko laittaa niiden tilalle? Karpaloita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reseptissä on käytetty maapähkinöitä joka ei siis ole itseasiassa pähkinä vaan palkokasvi. https://www.allergia.fi/allergia/ruoka-ja-juoma/allergiaa-aiheuttavia-ruoka-aineita/pahkinat/#54423444
      Myös manteli sopii joillekin pähkinäallergisille. Pähkinäallergia on kuitenkin toisilla niin vakava, että pitää olla 100% varmuus voiko mantelia tai maapähkinää käyttää. Piparisnickersin idea on juurikin nuo maapähkinät ja ne ei ole oikein korvattavissa. Karpalo- kinuskisuklaa piparipohjalla on varmasti myös hyvää, mutta ei ole snickers :)

      Poista
  5. Onko suklaa jotain fazerin sinistä vai leivontasuklaata?☺️

    VastaaPoista
  6. osaatko sanoa miten pitkään nämä säilyvät, ja pitääkö säilyttää jääkaapissa?

    VastaaPoista
  7. Minä myös kysyisin säilytetäänkö jääkaapissa vai huoneenlämmössä?

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall