Piparisnickers - Myös loistava lahjaidea!



Piparitaikina, itse tehty toffee, suolapähkinät ja suklaa. Nyt on kaikki elementit täydellisyyteen.

Itselle tai lahjaksi <3

Tämä resepti on tosi helppo. Toffeen keittäminen vie vähän aikaa, mutta valmistuu kuin itsestään.
Jos ajattelit tehdä joulukukkasiksi syötäviä lahjoja – niin tässä olisi oiva vaihtoehto.
Ohjeesta tulee pellillinen ja varmasti riittänee ainakin neljään pakettiin. Sen verran on tuhtia tavaraa, mutta äärettömän hyvää!


Piparisnickers (pellillinen)


Tarvitset:
  • 500 g piparkakkutaikinaa (käytin valmista pakastetaikinaa)
  • 400 g suklaata
  • 3 dl kermaa
  • 3 dl fariinisokeria
  • 25 g voita
  • n. 3 dl suolapähkinöitä

Lisäksi:
  • kakunkoristeita tai raastettua suklaata

Tee näin:
Tee ensin toffee.  Laita kattilaan kerma, fariinisokeri ja voi ja anna kiehahtaa koko ajan sekoitellen. Vähennä sitten lämpöä niin, että seos kiehuu hiljaa kuplien. Keitä ainakin puoli tuntia tai niin kauan, että seos on selkeästi paksuhkoa.
Kauli piparitaikina ohueksi isoksi uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Paista uunissa 200 * C noin 5 min.
Levitä kuuma toffee piparilevyn päälle ja levitä sitten suolapähkinät tasaisesti toffeen päälle. Paista vielä uunissa 200 * C 5 min
Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa tai mikrossa. Levitä suklaa silikonista nuolijaa apuna käyttäen piparilevyn vielä lämpimän päälle. Koristele haluamallasi tavoin. (käytin Tescon Triple Chocolate Curls - koristeita)
Jäähdytä Piparisnickers ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä viileässä.

Vinkki:
Piparisnickers onnistuu mainiosty myös gluteenittomana. Käytä gluteenitonta piparitaikinaa ja takista myös koristeiden gluteenittomuus.

VINKKI: Jos et saa taikinaa riittämään koko pellille niin laita leivinpaperin alle folio ja rullaa reunat ylös. Nipistä kulmat.  Näin sinulla on sopivan kokoinen "pelti" ja päälle tuleva kinuski ei valu reunoilta yli.

Laita koristeet kun suklaa on vielä sulaa. Näin ne tarttuvat hyvin Piparisnickersin pintaan.
 Laita koristee
Paloittele Piparisnickers kolmioiksi - neliöikiksi - vähän erikokoisiksi paloiksi kuten Rocy Road.
Ihanan makeaa myös toisaalla:

Kurkkaa Kulinaari -blogin Miljonäärin kakku --> Tästä

Miljonäärin kakku. Kuva Kulinaari -blogi

Ihanaa alkavaa joulukuuta ja piparin tuoksua <3


//tiina
PRINT RECIPE

6 kommenttia

  1. Voihan nam! Laitoin vinkin näistä heti ystävälleni Karkkilaan...näitä voitaisiin seuraavalla visiitillä tehdä :)

    VastaaPoista
  2. Nyt tais löytyä joulun herkku! Tässä yhdistyy mun suosikkimaut :). Kiitos kaunis, tätä tehdään viimeistään loman koittaessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää maut kyllä mätsää saumattomasti. Aivan taivaallisen hyvää. Pakko viedä huomenna töihin melkein kaikki, ettei tuu itse syötyä ihan älyä ämpäriin. Saa muut pulskistua :D

      Poista
  3. Oijoi!! Nyt sä Tinsku tempun teit! ;-) Keksit tyyliin kahdeksannen kuolemansynnin :-P

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall