Tinskun valkosuklainen kahvi-tryffelikakku

torstai 28. marraskuuta 2019



Tryffelikakku on monen joulupöydän ehdoton kahvikakkujen kuningatar. Perinteisesti tryffelikakkuun tulee kaakaojauhetta, mutta tämä kakku on maustettu reilusti kahvilla ja kakkutaikinaan lisättävät valkosuklaapalaset paahtuvat uunissa krokanttimaisiksi makuhermoja kutkutteleviksi herkkupaloiksi. Kakun väliin ja päälle valutellaan reilusti vaaleaa tryffeliä ja komeus kruunataan vielä raastetulla valkosuklaalla.

Voiko täydellisempää olla?


Tinskun valkosuklainen kahvi-tryffelikakku


Tarvitset kakkupohjaan:
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 150 g voita sulatettuna
  • 1 levy n. 150 g valkosuklaata pieniksi paloiksi rouhittuna
  • 3 dl vehnäjauhoja tai vastaava määrä gluteenitonta jauhoa
  • 4 tl pikakahvia ja 1 dl veteen sekoitettuna tai 1dl erittäin vahvaa kahvia jäähdytettynä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Tryffelitäytteeseen ja -kuorrutukseen:
  • 1 levy n. 150 g valkosuklaata raastettuna tai veitsellä pieniksi paloiksi rouhittuna
  • 300 g kookosrasvaa (voipaketin mallinen – ei öljy)
  • 3 kananmunaa
  • 2 ½ dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
Lisäksi:
  • Irtopohjavuoka (käytiin 22 cm, mutta voi olla isompikin), vuoka spraytä, tai pehmeää voita/margariinia vuoan voiteluun ja (gluteenittomia) korppujauhoja leivitykseen. Kakun koristeita. Huom. huomioi tarvittaessa myös koristeiden gluteenittomuus.
Tee näin:
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna- sokeriseokseen sekoittaen.
Lisää jäähdytettyä kahvia ja voita vuorotellen taikinan joukkoon koko ajan sekoittaen.
Lisää lopuksi 1 levy pieneksi paloiksi rouhittua valkosuklaata kevyesti sekoitellen.
Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn irtopohjaiseen kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 175 *C 50 min.
Tarkista kakun kypsyys ja nosta vuoassaan jäähtymään.
Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja leikkaa kerroksittain 3 osaan.
Kakun viimeistely:
Kuutioi kookosrasva ja sulata se mikrossa tai kattilassa. Jätä jäähtymään huoneen lämpöiseksi.
Raasta levy (n. 150 g) valkosuklaata tai rouhi se veitsellä pieniksi paloiksi
Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää huoneenlämpöinen (juokseva) kookosrasva ohuena nauhana muna- sokeriseokseen koko ajan vatkaten.
Nosta kakun pohjakerros tarjoiluastiaan ja levitä päälle tasainen kerros tryffelitäytettä ja Ripottele päälle valkosuklaata. Toista toinen kerros samoin.
Valuttele kakun päälle loppu tryffelitäyte niin, että se valuu hieman reunojen yli.
Koristele kakku raastetulla valkosuklaalla, tryffelisuklailla ja erilaisilla kakkukoristeilla (Käytin Dr Oetkerin isoja kullan ja hopean värisiä koristepalloja )

Kakku säilyy jääkapissa muutaman päivän (Tryffelissä raakaa kananmunaa)

Vinkki:
Laita sulkaa hetkeksi pakkaseen niin se on helpompi raastaa.
Valmiin kakun voi pakastaa. Leikkaa rasiaan annoskokoisia kakkupaloja ja sulata jääkaapissa tarpeen mukaan.

Jos etsit täydellistä vähähiilihydraattista kakkua niin löydät sen klikkaamalla tästä

Takuuvarmoja myös toisaalla:

Vadelma-tryffelikakku Kulinaari -blogista

Raffaello-kakku Kulinaari -blogista


Ihanaa joulun odotusta.

//tiina

4 kommenttia

  1. Mielettömän herkullinen kakku! Oispa jo joulu!

    VastaaPoista
  2. Voi taivahan talikynttilät miten herkullisen näköinen kakku. Just tänään mietin, että jotain pitäisi viikonloppuna leipoa, mutta näin hienoa kakkua en kyllä osaisi tehdä <3

    VastaaPoista
  3. Eihän tätä voi vastustaa. Aivan pakko leipoa itsenäisyyspäiväksi):

    VastaaPoista
  4. Nyt on kyllä niin herkullisen kuulloinen kakku, että tätä on pakko kokeilla!
    Tuo hiirikin on kuvissa on ymmällään herkusta.
    Kivaa lauantaita ♥

    VastaaPoista