Tryffelikakku on monen joulupöydän ehdoton kahvikakkujen
kuningatar. Perinteisesti tryffelikakkuun tulee kaakaojauhetta, mutta tämä
kakku on maustettu reilusti kahvilla ja kakkutaikinaan lisättävät
valkosuklaapalaset paahtuvat uunissa krokanttimaisiksi makuhermoja
kutkutteleviksi herkkupaloiksi. Kakun väliin ja päälle valutellaan reilusti vaaleaa
tryffeliä ja komeus kruunataan vielä raastetulla valkosuklaalla.
Voiko täydellisempää olla?
Tinskun valkosuklainen kahvi-tryffelikakku
Tarvitset
kakkupohjaan:
- 3 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 150 g voita sulatettuna
- 1 levy n. 150 g valkosuklaata pieniksi paloiksi rouhittuna
- 3 dl vehnäjauhoja tai vastaava määrä gluteenitonta jauhoa
- 4 tl pikakahvia ja 1 dl veteen sekoitettuna tai 1dl erittäin vahvaa kahvia jäähdytettynä
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Tryffelitäytteeseen
ja -kuorrutukseen:
- 1 levy n. 150 g valkosuklaata raastettuna tai veitsellä pieniksi paloiksi rouhittuna
- 300 g kookosrasvaa (voipaketin mallinen – ei öljy)
- 3 kananmunaa
- 2 ½ dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Lisäksi:
- Irtopohjavuoka (käytiin 22 cm, mutta voi olla isompikin), vuoka spraytä, tai pehmeää voita/margariinia vuoan voiteluun ja (gluteenittomia) korppujauhoja leivitykseen. Kakun koristeita. Huom. huomioi tarvittaessa myös koristeiden gluteenittomuus.
Tee näin:
Vatkaa munat ja
sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat
aineet keskenään ja lisää muna- sokeriseokseen sekoittaen.
Lisää jäähdytettyä
kahvia ja voita vuorotellen taikinan joukkoon koko ajan sekoittaen.
Lisää lopuksi 1
levy pieneksi paloiksi rouhittua valkosuklaata kevyesti sekoitellen.
Kaada taikina
voideltuun ja leivitettyyn irtopohjaiseen kakkuvuokaan ja paista uunin
alatasolla 175 *C 50 min.
Tarkista kakun
kypsyys ja nosta vuoassaan jäähtymään.
Irrota jäähtynyt
kakku vuoasta ja leikkaa kerroksittain 3 osaan.
Kakun viimeistely:
Kuutioi
kookosrasva ja sulata se mikrossa tai kattilassa. Jätä jäähtymään huoneen
lämpöiseksi.
Raasta levy (n.
150 g) valkosuklaata tai rouhi se veitsellä pieniksi paloiksi
Vatkaa munat ja
sokerit kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää huoneenlämpöinen
(juokseva) kookosrasva ohuena nauhana muna- sokeriseokseen koko ajan vatkaten.
Nosta kakun pohjakerros
tarjoiluastiaan ja levitä päälle tasainen kerros tryffelitäytettä ja Ripottele päälle
valkosuklaata. Toista toinen kerros samoin.
Valuttele kakun
päälle loppu tryffelitäyte niin, että se valuu hieman reunojen yli.
Koristele kakku
raastetulla valkosuklaalla, tryffelisuklailla ja erilaisilla kakkukoristeilla (Käytin Dr Oetkerin
isoja kullan ja hopean värisiä koristepalloja )
Kakku säilyy
jääkapissa muutaman päivän (Tryffelissä raakaa kananmunaa)
Vinkki:
Laita sulkaa hetkeksi pakkaseen niin se on helpompi raastaa.
Valmiin kakun voi pakastaa. Leikkaa rasiaan annoskokoisia
kakkupaloja ja sulata jääkaapissa tarpeen mukaan.
Jos etsit täydellistä vähähiilihydraattista kakkua niin löydät sen klikkaamalla tästä
Takuuvarmoja myös toisaalla:
Vadelma-tryffelikakku Kulinaari -blogista
Raffaello-kakku Kulinaari -blogista
Jos etsit täydellistä vähähiilihydraattista kakkua niin löydät sen klikkaamalla tästä
Takuuvarmoja myös toisaalla:
Vadelma-tryffelikakku Kulinaari -blogista
Raffaello-kakku Kulinaari -blogista
Ihanaa joulun odotusta.
//tiina
4 kommenttia
Mielettömän herkullinen kakku! Oispa jo joulu!
VastaaPoistaVoi taivahan talikynttilät miten herkullisen näköinen kakku. Just tänään mietin, että jotain pitäisi viikonloppuna leipoa, mutta näin hienoa kakkua en kyllä osaisi tehdä <3
VastaaPoistaEihän tätä voi vastustaa. Aivan pakko leipoa itsenäisyyspäiväksi):
VastaaPoistaNyt on kyllä niin herkullisen kuulloinen kakku, että tätä on pakko kokeilla!
VastaaPoistaTuo hiirikin on kuvissa on ymmällään herkusta.
Kivaa lauantaita ♥