Cobb-salaatti - Amerikan lahja maailmalle



Cobb-salaatti, jota myös Coba salaatiksi kutsutaan, on lähtöisin rapakon takaa aina ihan Amerikasta asti.
Tässähän nyt on vietetty juuri juhlapyhää – Toiset muistelemalla edesmenneitä – Toiset taas kääriytymällä lakanoihin ja koristelemalla kotinsa kurpitsoilla ja hämähäkinseiteillä.
Kukin siis tyylillään ja tuleehan tuolta suuresta maailmasta paljoin muitakin vaikutteita – Kuten nyt esimerkiksi ystävänpäivä. Ja eihän näissä kaupallisissa juhlissa sinänsä mitään vikaa ole, mutta mielestäni kuitenkin juurikin Cobb-salaatti on se Amerikan suurin ja parhain lahja maailmalle. Heti ribsien ja flank steakin jälkeen.

Cobb - Salaatti josta takuulla lähtee nälkä

Cobb on varsin ruokaisa salaatti ilman pastaa, riisiä tai muita nopeita hiilihydraatteja.
Salaattipedin päälle kootaan rapsakkaa pekonia, mehevää broileria, suolaista sinihomejuustoa. Kylkeen vielä avokadoa, kananmunaa ja kirsikkatomaatteja. Päälle valutellaan öljyistä, makean hapanta kastiketta.
Jos tällä ei nälkä lähde niin on se ihme!
Tämä salaatti onkin muuten kuin unelma (ihan pienellä muutoksella) vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavalle. Vhh korvaa salaattikastikkeen hunajan parhaaksi katsomallaan tavalla.


Cobb-salaatti ainakin 4 -6 lle

Tarvitset:
  • 2 ruukkua rapeaa salaattia (käytin vihreää ja punaista jääsalaattia)
  • 4 keitettyä kananmunaa lohkottuna neljään osaan
  • n. 350 g kypsennettyä broileria suupaloiksi pilkottuna
  • 8 siivua paistettua pekonia pilkottuna (käytin paksumpaa grilli-pekonia)
  • 1-2 avokadoa ohuina siivuina
  • n. 150 g sinihomejuustoa pieninä kuutioina
  • n. 150 g kirsikkatomaatteja halkaistuna

Kastikkeeseen:
  • ¾ dl punaista balsamietikkaa tai punaviinietikkaa (käytin balsami)
  • 1 ½ dl miedon makuista oliivioljyä
  • 1 ruokalusikallinen sinappia (dijon jos on)
  • 3 rkl juoksevaa hunajaa (vhh tarvittaessa muuta makeutusainetta)
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria rouhittuna

Tee näin:
Laita kaikki kastikeainekset lasipurkkiin. Laita kansi kiinni tiukasti ja ravista voimakkaasti.
Revi salaatti laakealle tarjoiluastialle ja laita muut ainekset salaatin päälle riveinä.
Valuta hieman kastiketta salaatin päälle ja kaada loput tarjolle erilliseen astiaan salaatin viereen.


Hyvää ruokahalua! Takuulla maistuu!

//tiina



PRINT RECIPE

5 kommenttia

  1. Nam, kiitos muistutuksesta, tää on yksi mun favorite salaatteja, niin kostailematon ja maukas 😋.

    VastaaPoista
  2. Tämä kuulostaa ja näyttää kyllä todella hyvältä. Tavallisen pekonin pystyy myös helposti vaihtamaan kalkkunapekoniin, joten käy tällaiselle ruokarajotteisellekin.
    Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Tinsku!

    VastaaPoista
  3. Voi apua miten herkullista! Tätä täytyy ehdottomasti testata joku viikonloppu.

    VastaaPoista
  4. Tämä on näitä syysiltojen salaatteja, joka on päässyt unohtumaan. Kiitos muistutuksesta!

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall