Alle hiilarin pumpernikkelit

tiistai 21. huhtikuuta 2015

Viljattomien munkkien parista epäonnistuneesta kokeilusta turhautuneena heräsi ajatus viljattomista ja vhh pumpernikkeleistä. Ah, noista lapsuuden herkuista. Silloin kylläkin ihan vehnäjauhoversioista.
Pohjana käytin hyväksi todettua kehittelemääni vhh pikkuleipäohjeen perustaikinaa piparkakkumausteella, kanelilla ja maustepippurilla terästettynä. Taikinasta tuli pellillinen pumpernikkeleitä ja laskin epäuskoiseti hiilarit kolmeen kertaan, mutta kyllä sain koko taikinan hiilareiksi alle 8. Uskomatonta !




Alle hiilarin pumpernikkelit n. 15 kpl

Tarvitset pikkuleipiin

  • 2 dl mantelijauhetta
  • 1 dl hiilaritonta karppisokeria YesDeli
  • 2 tl psylliumia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • hieman vaniliaa
  • 50 g sulatettua voita
  • 1 kananmuna
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • 2 tl kanelia
  • 1/3 tl maustepippuria
Kuorrutukseen:
  • 2 dl stevia+tomusokeria Yesdeli ( Jos tomua ei ole inspiraatioin iskiessä kaapissa, voit myös jauhaa karppisokeia tehosekoittimessa ja lisätä maun mukaan steviaa mukaan tai käyttää pelkkää jauhettua karppisokeria. Makeutusmäärä yhteensä kuitenkin se 2 dl)
  • 1 rkl kananmunan valkuaista
  • tippa mansikka-aromia
  • tippa punaista karamelliväriä

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää voi ja kananmuna kuiviin aineisiin.
Sekoita hyvin,
Anna taikinan turvota ja levähtää hetken. Pyörittele taikinasta ruokalusikallisen kokoisia palloja ja taputtele ne sormin matalaliksi soikion mallisiksi pikkuleiviksi. Jätä tilaa pikkuleipien väliin. Ne leviävät jonkin verran.
Paista uunissa 200*c hieman uunin tehosta riippuen 7-10 min. Kunnes pikkuleivät ovat saaneet kauniin värin. Jäähdytä pikkuleivät hyvin.

Valmista kuorrute.
Lisää karamelliväri, valkuainen ja mansikka-aromi tomusokerin joukkoon. Sekoita hyvin. Painele tomusokerin mahdolliset pienet paakut rikki. Ne sulavat kuorrutteeseen.

Levitä kuorrute pumpernikkeleiden päälle. Anna kuivua leivinpaperin päällä mielellään seuraavaan päivään, jos suinkin maltat.





Lähetä kommentti