Salvialla maustetut pekoni-broilerkääryleet

keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Vappu kolkuttaa ovella ja monet arvatenkin avaavat grillikauden. Monessa grillissä varmasti tulee tirisemään myöskin broileri muiden herkkujen lisäksi. Käärimällä broilerin pekoniin: A. siitä tulee vieläkin herkullisempaa ja B. vältät broilelin kuivumisen.
Pekoni-broilerkääryleet onnistuvat loistavasti myös ihan paistinpannulla ja ovat helppoja tehdä.
Näiden kääryleiden päämauste on salvia joka on yrttinä loistava ja sopii juurikin loistavasti myös broilerin maustamiseen. Jos vielä et ole tutustunut salviaan niin suosittelen lämpimästi.Salvialla maustetut pekoni-broilerkääryleet 

Tarvitset syöjien määrän:

  • maustamattomia broilerinsisäfileitä tai rintafileitä. Jos ostat valmiiksi maustettuja niin valitse pintamaustettu ilman öljyistä marinaadia.
  • pekonia
  • kuivattua salviaa
  • mustapippuria
  • muita mausteita kuten esim. grillausmauste


Jos käytät rintafileitä niin leikkaa ne pituussuunnassa 2-3 osaan. Hiero mausteet ja kuivattu salvia fileiden pintaan. Pintamaustetuille riittää pelkkä salvia.
Kääri jokaisen filesiivun ympäri 1 pekonisiivu. Työnnä pekonin päät hieman kiepautuksen alle niin pekoni ei irtoa paistaessa

Grillaa kaaröt grillissä tai paista ne voi-ölyseoksessa paistinpannulla pyöritellen. Molemmilla tavoilla onnistuu varmasti.

Pekoni-broilerkääryleiden kanssa sopii hyvin Pähkinäinen punajuuri- juustosalaatti.
Ohjeen löydät: TästäLähetä kommentti