Perinteinen uunijuusto eli uunijussi, sekä kaupunkilainen versio

perjantai 25. syyskuuta 2015


Lisää retroherkkuja. Monet muistavat uunijuuton lapsuudestaan. Hieman vanukasmainen uunipaistos, jota syödään lämpimänä esim. kanelin ja marjojen kanssa. Monet tunnistavat tämän myös nimellä uunijussi.
Perinteisesti tämä herkku tehdään ternimaidosta, mutta onnistuu mainiosti myös kaupunkilaisversiona jos ternimaitoa ei ole saatavilla.

Uunijuusto ternimaidosta


  • 1 litra ternimaitoa
  • 0.5 tl suolaa
  • voita uunivuuan voiteluun


Sekoita ternimaito ja suola. Kaada seos voideltuun reilun litran vetoiseen uunivuokaan.
Paista 200*C noin 50 min.

Tarjoile mielellään lämpimänä kanelin ja marjojen kera.

Uunijuusto kaupunkilaisittain


  • 8 dl luomu täysmaitoa
  • 2 dl luomu kermaviiliä
  • 2 kpl isoa luomu kananmunaa
  • 0.5 tl suolaa
  • voita uunivuuan voiteluun


Vatkaa munien rakenne rikki, lisää kermaviili, maito ja suola. vatkaa käsivispilällä kevyesti. Kaada voideltuun reilun litran vetoiseen vuokaan ja paista 200*C noin 50 min.

Tarjoillaan yhtälailla samoin kuin ternimaito versiokin.

Netissä löytyy paljon ohjeita, missä käytetään maitojauhetta. Kannattaa googletella uunijussi maitojauhe. Itse en hirmuisesti maitojauheen mausta välitä, joten kermaviili-munaversio on mielestäni parempi. Vaikkakaan ei ehkä ihan niin kiinteä kuin ternimaidosta valmistuva. Makuasia :)




4 kommenttia

  1. Ai kun kivoja reseptejä! Ja rakastan kotijuustoa, varsinkin tuota munallista versiota! Ihanaa viikonloppua kauniiseen blogiisi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva. Melkein jo innoistuin kokeilemaan tehdä itse leipäjuustoa samaan syssyyn. No varmasti kokeilen myöhemmin :)

      Poista
  2. Hei ..Onko nuo kaikki oltava luomua ?

    VastaaPoista