Vaikka tässä reseptissä lukee ranskalainen, se ei tarkoita
tuntikausien seisomista keittiössä, montaa eri ainesosaa ja vielä useampaa
työvaihetta. Tämä resepti on ranskalaisen keittiön parhautta yksinkertaisuudellaan
ja helppoudellaan.
Reseptin sain Ranskassa asuvalta tädiltäni. Samalla
reseptillä valmistat myös suussa sulavan broilerin.
Bon appetit !
Ranskalaista kevätkananpoikaa 4. lle
Tarvitset:
- 2 kevätkananpoikaa n. 500g per kukko tai 1 noin kiloinen broileri
- 2 rkl Dijon sinappia kokonaisilla sinapinsiemenillä (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus)
- 2 tl hunajaa tai agavesiirappia
- 2 tl siiderietikkaa tai omenaviinietikkaa
- 2 rosmariininoksaa
- 2 rkl pehmeää voita (täysin maidottomat oliiviöljyä)
- suolaa, pippuria myllystä
Huuhtele kananpojat kylmällä vedellä ja kuivaa pinta huolellisesti.
Rouhi sisälle
suolaa ja pippuria sekä työnnä mausteeksi kokonainen rosmariinin oksa.
Sido koivet
kiinni esim. kalastajanlangalla
Hiero kananpoikien
pintaan pehmeää voita ja rouhi päälle vielä suolaa ja pippuria myllystä
Laita kananpojat uunivuokaan
ja lisää hieman vettä pohjalle.
Paista 210*C uunissa n. 20 min. Kokonaista broileria
n. 30 min
Sekoita etikka, hunaja ja sinappi keskenään.
Voitele kukot sinappiseoksella
ja lisää vuoan pohjalle vettä, jos on tarvis.
Paista kananpoikia
vielä 20 – 25 min. Broileria 30 – 35 min
Tarjoilua varten leikkaa kananpojat puoliksi.
Siivilöi liemi ja
valele liemellä kananpoikia ja/tai tee liemestä mieleisesi kastike
Vinkki: Tarjoile lisukkeena
vaikka uunijuureksia. Uunijuuresten reseptin löydät klikkaamalla Tästä.
Voit kypsentää uunijuurekset samaan aikaan kananpoikien
kanssa uunissa.
8 kommenttia
Nami nami maiskis hei! Kylläpä taas näyttää niin herkulliselta.
VastaaPoistaAurinkoista viikkoa sinne Tinskun keittiöönkin.
Kiitokset samoin Outi <3
PoistaItse ostin juuri kokonaisen maalaiskananpojan (etiketin mukaan) ja tuoteselosteessa luki broilerinlihaa. ;-)
PoistaHahaa oikeesti? :) Tiiäkkö.. mun oli pakko heti menää dyykkaaman roskis ja tarkistaa myös asia. Mulla luki kevätkananpoika ja alkuperäismaa Ranska. Ei mainitaa broilerista.
PoistaTuo on kyllä todella herkullisen näköinen resepti. Ihan pakko pistää jossain kohtaa kokeiluun.
VastaaPoistaKaveri laittoi viestiä, että aikoo kokeilla tätä ihan perus maustamattomiin broilerinkoipiin. Pitääpä kokeilla itsekin.
PoistaNäyttää todella hyvältä, voisin tehdä niin kuin ystäväsi ja kokeilla niihin kanankoipiin tätä reseptiä :)
VastaaPoistaKuulostaapa hyvältä! Tosin pitää tuota ihmeesti istuvaa harhaa vähän korjata. Aika harvoin ranskalaiset reseptit vaativat tuntikausien seisomista keittiössä, monivaiheisuutta tai jumalatonta ainesosalistaa. Ellei nyt sitten halua käsittää ranskalaiseksi keittiöksi uuden aallon ravintolakokkaamista. Perinteinen ranskalainen keittiö nojaa muutamaan laadukkaaseen raaka-aineeseen aivan kuten italialainenkin.
VastaaPoista/ranskatar