Merchedin grillihärkää viskimarinaadissa ja ARVONTA Josen Meze Libanonin herkut

sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Tämä kevät on ollut varsinaista keittokirjojen juhlaa….
Toinen toistaan mielenkiintoisempia ja mikä parasta nyt trendinä tuntuu olevan kirjat, jossa tutustutaan reseptien lisäksi myös kulttuuriin ja paikallisiin ihmisiin.

Josen Meze – Libanonin herkut on Top Chef -televisio-ohjelmasta tutun keittiömestarin Joseph Youssef’in uutuuskirja.

Kirjassa Joseph palaa juurilleen kotimaahansa yhdessä valokuvaaja Robert Segerin ja ruokatoimittajan Katja Nykäsen kanssa. Josen perheen rakkaimmat reseptit on koottu näiden kansien väliin. Upeiden reseptien ja kuvien lisäksi kirja on mielenkiintoinen nojatuolimatka läpi Libanonin.

Kirjassa kurkistetaan myös ravintoloiden keittiöihin ympäri maata ja kuullaan huippukokkien herkullisimmat reseptit trendikästä katuruokaa, olutta ja viiniä unohtamatta.

Tämä kirja pääsi heti yhdeksi suosikeistani. Kirjan avatessaan jo melkein haistoin mausteet, meren ja ihanan ruuantuoksun <3

Positiivisena asiana vielä mainittakoon, että kirjan reseptit ovat helposti toteutettavissa jokaisessa kotikeittiössä.
Jotain pientä miinusta: Annoskokoihin olisin toivonut enemmän selkeyttä monellekko resepti on.

Kirjassa on toinen toistaan mielenkiintoisempia reseptejä, mutta kun yksi piti päättää ensialkuun kokeiltavaksi niin valitsin grillihärkää viskimarinaadissa. Avasin tänään samalla kevään grillikauden ja kätevän isännän viskitkin saivat uuden käyttötarkoituksen.



Lahme Michwiyyi – Merchedin grillihärkää viskimarinaadissa


Tarvitset:
  • 1 kg luutonta häränkylkeä ( käytin peuran paistia, mutta esim. naudan sisäpaistikin käy erinomaisesti)

Marinadi:
  • 2 tl suolaa 
  • 1 tl jauhettua mustapippuria
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 2 rkl punaviiniä
  • 3 rkl viskiä
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
Tee näin:
Leikkaa lihat varraspaloiksi ( tein noin 3*3 cm paloja)
Valmista marinadi sekoittamalla kaikki aineet keskenään ja laita liha marinoitumaan ainakin 2-3 tunniksi. ( tein marinadin kaksinkertaisena ja aikapulan vuoksi lihat ehtivätkin marinoitua 2 vuorokautta, mutta uskokaa, että lopputulos oli aivan taivaallisen suussa sulavan murea.
Grillaa varrastikuissa.
( valmiille ja kuumille vartaille rouhein vielä hieman suolaa myllystä)



Sitten siihen arvontaan. Kerro minulle kommentissa mitä sinä mielelläsi grillaat. Jos et keksi mitään grillattavaa niin laita vaan joku mukava viesti J

Kaikkien kommentoineiden kesken arvon yhden Josen Meze – Libanonin herkut keittokirjan.


*Oman kirjani olen saanut arvostelukappaleena ja arvottavan kirjan tarjoaa readme.fi
Onnea arvontaan!

Arvonta suoritetaan ma 25.4 klo. 22:00 ja voittaja julkistetaan Tinskun keittiön FB-sivuilla 26.4.16. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostilla joten jätä siis myös s.postiosoitteesi kommenttikenttään.

Tietoa ei käytetä mihinkään markkinointiin vaan ainoastaan tämän arvonnan voittajan kiinni saamiseen.

Lupsakkaa ja toivottavasti aurinkoista alkavaa viikkoa toivotellen……
Tinskun keittiön Tiina










57 kommenttia

  1. Grillaan usein kanaa ja usein juuri Lähi-idän mausteilla

    suolaajahunajaa(at)gmail.com

    VastaaPoista
  2. Tykätään grillailla kanaa ja maissia, paljon maisteita Marokon tapaan.
    o.krimou@suomi24.fi

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Kasleria tykkään grillata ja vihanneksia! jarmo.pellonpaa@phnet.fi

    VastaaPoista
  5. Kanaa, bbq-ribsejä ja pekoniin käärittyjä narskujuustoja. Lisänä aina jotain salaattia tai grillattuja paprikoita/tomaatteja. (anzuli1988@gmail.com)

    VastaaPoista
  6. Grillaan mieluusti lampaan karetta, luutonta possunkylkeä ja juustoja :)

    jtorvi@outlook.com

    VastaaPoista
  7. Just tämä kirja pitäis saada. Nimim. hulluna Lähi-idän keittiöön. tarja.viholainen@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Grillailen useasti portobelloja (tai muita kasviksia), kanaa tai lohta erilaisilla maustekokeiluilla. :) ruo-to@hotmail.com

    VastaaPoista
  9. En tiedä tuliko vastaukseni jo kerran... En ainakaan löydä sitä 😊
    Mutta siis, tykkään grillailla oikeastaan ihan mitä vaan, ja kaipaankin uusia ohjeita että pääsee itsekin aloittamaan grillikauden 😊
    anniina.haavisto@gmail.com

    VastaaPoista
  10. Häpeä tunnustaa,mutta kiireisinä päädymme usein makkaraan. Muulloin broileria, muita lihoja, herkkusieninyyttejä.
    Ateljee.leposka@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Meillä grillaillaan yleensä kanaa.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  12. Sieniä ja parsaa pekoniin tai kylmäsavuloheen kietastuna,lihaa, kalaa, kanaa...kasviksia vartaissa
    marjatta.liimatainen@jippii.fi

    VastaaPoista
  13. Grillaan mieluiten lihakasvisvartaita ja aina välillä on pakko saada jotain lihaisaa grillimakkaraa. :)

    minna.ojaharju@luukku.com

    VastaaPoista
  14. Kaikki grillikama on herkullista, nam!
    timahaka@wippies.fi

    VastaaPoista
  15. Ei grillibileitä ilman aurajuustolla täytettyjä pekoniin käärittyjä herkkusieniä <3

    -Tiltu
    tiltu_kultu ( a t ) luukkupistecom

    VastaaPoista
  16. Kalasta tulee ihanaa grillissä! Useimmiten grilliin kuitenkin taitaa päätyä burgeripihvit ja kasviksia.

    tiina
    rajasalo(a)gmail.com

    VastaaPoista
  17. Herkkusienet tuorejuustotäytteellä pekoniin käärittynä, halloumi ja lohi on lemppari grilliherkut <3 Myös liha maistuu :)

    VastaaPoista
  18. Kasvisvartaita, jotka sisältävät paprikaa, sipulia, ananasta, kesäkurpitsaa. . . Mitä kaikkea keksiikään.

    Katja

    katjajoturunen (at) hotmail.com

    VastaaPoista
  19. Possua tai kanaa ja kasviksia, rakastan myskikurpitsaa grillattuna. Joskus jopa...makkaraa :) Kiitos loistavasta blogista, joka päivä käyn vilkaisemassa, mitä olet keksinyt !
    Terveisin Anne T
    jatulintarha(at)hotmail.com




    jatulintarha(at)Hotmail.com

    VastaaPoista
  20. Herkkusieniä täytettynä pekoni ympärillä, possua eri muodoissaan, broiskua, kasviksia, vähän kaikkea lihaa, rehuja, broiskua...
    jartsai@gmail.com

    VastaaPoista
  21. Herkkusieniä täytettynä pekoni ympärillä, possua eri muodoissaan, broiskua, kasviksia, vähän kaikkea lihaa, rehuja, broiskua...
    jartsai@gmail.com

    VastaaPoista
  22. Kanaa ja makkaraa useimmiten. Joskus kalaa.
    jokelanna@gmail.com

    VastaaPoista
  23. Kiireettömänä päivänä laitetaan kokonainen broileri kaljatölkin päälle ja hitaasti grillaten tulee herkkua. Muuten siskon navetasta kotoisin olevaa naudan ulkofilettä.
    Mutta olipa grillissä mitä tahansa, lisänä pitää olla halloumia!

    eija_eskelinen(a)hotmail.com

    VastaaPoista
  24. Kasvikset mm. kesäkurpitsa, tomaatit, myskikurpitsa, kukkakaali ja munakoiso ihan parhaita grillattuna. Lohi on sitten ihan parasta! lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  25. Broileria erilaisilla mausteilla, itsetehtyjä jauhelihapihvejä eri mausteilla, joista tulee parhaat grillissä paistettuna 😛 johameme@gmail.com

    VastaaPoista
  26. Broileria erilaisilla mausteilla, itsetehtyjä jauhelihapihvejä eri mausteilla, joista tulee parhaat grillissä paistettuna 😛 johameme@gmail.com

    VastaaPoista
  27. Näitä aion kokeilla seuraavaksi. Mieluiten grillaan vartaita. jaana.saa@gmail.com

    VastaaPoista
  28. Grillattua kanaa mieluiten teen.mukaan arvontaan. Salli.moilanen36@gmail.com

    VastaaPoista
  29. Perinteinen grillattu makkara on kesällä suurta herkkua :)
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
  30. Kokeilen mielelläni grillissä kaikenlaista, mutta useimmiten meillä grillataan possun ribsejä. Syy siihen taitaa olla se, että ne ovat nyt teini-ikäisen pojan herkkua -> lapsuuden alkuasukasruokaa ;)

    Terv. srautio36@gmail.com

    VastaaPoista
  31. Makkara ja kyljykset.

    mari.h_84@netti.fi

    VastaaPoista
  32. Kanaa ja kasviksia useimmiten grillivartaassa. Mulle maistuu kaikki, kunhan on ananasta mukana! :)
    (piivoitto@gmail.com)

    VastaaPoista
  33. Kanaa ja kasviksia grillataan.
    texas-86 (at) hotmail.com

    VastaaPoista
  34. Kasvisnyyttejä, maissia ja ribsejä :)
    dioriinablogi@gmail.com

    VastaaPoista
  35. Hunajaglaseeratut babyribsit ja täytetyt herkkusienet!
    kjo@luukku.com

    VastaaPoista
  36. Grillailen kasvisvartaita. :)

    saraana.makela@gmail.com

    VastaaPoista
  37. Ribsejä, erilaisia vartaita ja kasviksia.

    hemmila@gmail.com

    VastaaPoista
  38. Meillä grillataan usein kanaa mutta myös muuta lihaa ja kasviksia. Porsaan ribsit ja kotimainen makea maissi ovat superherkkuja!

    VastaaPoista
  39. Rakastan grillata erilaisia kasviksia ja halloumjuustoa! :)
    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  40. Meillä grillataan usein maissia ja herkkusieniä, broiskua, lohta tai ribsejä. Kasviksista etenkin paprikat on super hyviä grillattuna. Tervonmama@live.com

    VastaaPoista
  41. Olen kaikkiruokainen ja grillaukset menevät fiiliksen mukaan eli kasviksia, kalaa, kanaa ja lihaa. Erilaiset marinadit kiehtovat kovasti, erityisesti Lähi-idästä, sillä asuin siellä aikoinaan pari vuotta.

    VastaaPoista
  42. Minäkin olen tuota kirjaa jo monesti selaillut (en siis osallistu arvontaan, kun se jo minulla on :-) mutta vielä on reseptit kokeilematta, kun ei muutenkaan reissujen ja muiden kiireiden takia pahemmin ole grillattu. Meillä grillataankin vanhalla pallogrillillä (Kamado unelmissa) ja useimmiten kai kasviksia ja kaveriksi jotain marinoitua lihaa tai vartaita...

    VastaaPoista
  43. Tykkään grillata maissia ja täytettyjä herkkusieniä.
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  44. Kana ja maissi on meidän perheen lempparit =). Mukaan kivaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  45. Kana ja maissi on meidän perheen lempparit =). Mukaan kivaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  46. Grillissä tulee valmistettua "vähän kaikkea" mutta lemppareita on sekalaisvartaat, possunkylki, naudan lehtipihvit ja grillaukseen sopivat juustot. Ja.. ja.. :D

    aino.kalminen(at)gmail.com

    VastaaPoista
  47. Kasvisten ja grillijuuston grillaamisesta pidän eniten! hiltuha(at)gmail.com

    VastaaPoista
  48. Pekoniin käärityt täytetyt herkkusienet on ehdottomia lemppareita ja sen lisäksi jotain hyviä pihvejä! :)

    mimyy93@gmail.com

    VastaaPoista
  49. Grillaan useimmiten possun tai kanan lihaa sipulin ja kasvisten kaveriksi! juhtimus(at)gmail(piste)com

    VastaaPoista
  50. Grillaan pihvejä ja ihan perus makkaraa :D

    VastaaPoista
  51. Parhaita ovat pekoniin käärityt herkkusienet sinihomejuustolla täytettynä sekä marinoidut kesäkurpitsa suikaleet. Näiden kaveriksi yleensä valikoituu joku pihvi tai erikoismakkara. maria.hakkila@luukku.com

    VastaaPoista
  52. Grillailen yleensä kanaa ja kasviksia.
    mariah-79@suomi24.fi

    VastaaPoista
  53. Meillä mies hoitaa itse grillauksen, mutta mulle grillaa yleensä kanafileepihvejä ja juustotäytteisiä herkkusieniä. Kyllä mulle silti kunnon grillipihvikin kelpaa!
    meerinen@gmail.com

    VastaaPoista