Tämä kevät on ollut varsinaista keittokirjojen juhlaa….
Toinen toistaan mielenkiintoisempia ja mikä parasta nyt
trendinä tuntuu olevan kirjat, jossa tutustutaan reseptien
lisäksi myös kulttuuriin ja paikallisiin ihmisiin.
Josen Meze – Libanonin herkut on Top Chef
-televisio-ohjelmasta tutun keittiömestarin Joseph Youssef’in uutuuskirja.
Kirjassa Joseph palaa juurilleen kotimaahansa yhdessä
valokuvaaja Robert Segerin ja ruokatoimittajan Katja Nykäsen kanssa. Josen
perheen rakkaimmat reseptit on koottu näiden kansien väliin. Upeiden reseptien
ja kuvien lisäksi kirja on mielenkiintoinen nojatuolimatka läpi Libanonin.
Kirjassa kurkistetaan myös ravintoloiden keittiöihin ympäri
maata ja kuullaan huippukokkien herkullisimmat reseptit trendikästä katuruokaa,
olutta ja viiniä unohtamatta.
Tämä kirja pääsi heti yhdeksi suosikeistani. Kirjan
avatessaan jo melkein haistoin mausteet, meren ja ihanan ruuantuoksun <3
Positiivisena asiana vielä mainittakoon, että kirjan reseptit ovat helposti toteutettavissa jokaisessa kotikeittiössä.
Jotain pientä miinusta: Annoskokoihin olisin toivonut enemmän selkeyttä monellekko resepti on.
Kirjassa on toinen toistaan mielenkiintoisempia reseptejä, mutta kun yksi piti päättää ensialkuun kokeiltavaksi niin valitsin grillihärkää viskimarinaadissa. Avasin tänään samalla kevään grillikauden ja kätevän isännän viskitkin saivat uuden käyttötarkoituksen.
Lahme Michwiyyi – Merchedin grillihärkää viskimarinaadissa
Tarvitset:
- 1 kg luutonta häränkylkeä ( käytin peuran paistia, mutta esim. naudan sisäpaistikin käy erinomaisesti)
Marinadi:
- 2 tl suolaa
- 1 tl jauhettua mustapippuria
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 2 rkl punaviiniä
- 3 rkl viskiä
- 2-3 rkl oliiviöljyä
Tee näin:
Leikkaa lihat
varraspaloiksi ( tein noin 3*3 cm paloja)
Valmista marinadi
sekoittamalla kaikki aineet keskenään ja laita liha marinoitumaan ainakin 2-3
tunniksi. ( tein marinadin kaksinkertaisena ja aikapulan vuoksi lihat ehtivätkin
marinoitua 2 vuorokautta, mutta uskokaa, että lopputulos oli aivan taivaallisen
suussa sulavan murea.
Grillaa
varrastikuissa.
( valmiille ja kuumille vartaille rouhein vielä hieman
suolaa myllystä)
Sitten siihen arvontaan. Kerro minulle kommentissa mitä sinä
mielelläsi grillaat. Jos et keksi mitään grillattavaa niin laita vaan joku
mukava viesti J
Kaikkien kommentoineiden kesken arvon yhden Josen Meze –
Libanonin herkut keittokirjan.
*Oman kirjani olen saanut arvostelukappaleena ja arvottavan
kirjan tarjoaa readme.fi
Onnea arvontaan!
Arvonta suoritetaan ma 25.4 klo. 22:00 ja voittaja
julkistetaan Tinskun keittiön FB-sivuilla 26.4.16. Voittajalle ilmoitetaan
henkilökohtaisesti sähköpostilla joten jätä siis myös s.postiosoitteesi
kommenttikenttään.
Tietoa ei käytetä mihinkään markkinointiin vaan ainoastaan
tämän arvonnan voittajan kiinni saamiseen.
Lupsakkaa ja toivottavasti aurinkoista alkavaa viikkoa toivotellen……
Tinskun keittiön Tiina
57 kommenttia
Grillaan usein kanaa ja usein juuri Lähi-idän mausteilla
VastaaPoistasuolaajahunajaa(at)gmail.com
Tykätään grillailla kanaa ja maissia, paljon maisteita Marokon tapaan.
VastaaPoistao.krimou@suomi24.fi
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
PoistaKasleria tykkään grillata ja vihanneksia! jarmo.pellonpaa@phnet.fi
VastaaPoistaKanaa, bbq-ribsejä ja pekoniin käärittyjä narskujuustoja. Lisänä aina jotain salaattia tai grillattuja paprikoita/tomaatteja. (anzuli1988@gmail.com)
VastaaPoistaGrillaan mieluusti lampaan karetta, luutonta possunkylkeä ja juustoja :)
VastaaPoistajtorvi@outlook.com
Ja nimi on Juha Torvinen
PoistaJust tämä kirja pitäis saada. Nimim. hulluna Lähi-idän keittiöön. tarja.viholainen@gmail.com
VastaaPoistaGrillailen useasti portobelloja (tai muita kasviksia), kanaa tai lohta erilaisilla maustekokeiluilla. :) ruo-to@hotmail.com
VastaaPoistaEn tiedä tuliko vastaukseni jo kerran... En ainakaan löydä sitä 😊
VastaaPoistaMutta siis, tykkään grillailla oikeastaan ihan mitä vaan, ja kaipaankin uusia ohjeita että pääsee itsekin aloittamaan grillikauden 😊
anniina.haavisto@gmail.com
Häpeä tunnustaa,mutta kiireisinä päädymme usein makkaraan. Muulloin broileria, muita lihoja, herkkusieninyyttejä.
VastaaPoistaAteljee.leposka@gmail.com
Meillä grillaillaan yleensä kanaa.
VastaaPoistahamalainentm@gmail.com
Sieniä ja parsaa pekoniin tai kylmäsavuloheen kietastuna,lihaa, kalaa, kanaa...kasviksia vartaissa
VastaaPoistamarjatta.liimatainen@jippii.fi
Grillaan mieluiten lihakasvisvartaita ja aina välillä on pakko saada jotain lihaisaa grillimakkaraa. :)
VastaaPoistaminna.ojaharju@luukku.com
Kaikki grillikama on herkullista, nam!
VastaaPoistatimahaka@wippies.fi
Ei grillibileitä ilman aurajuustolla täytettyjä pekoniin käärittyjä herkkusieniä <3
VastaaPoista-Tiltu
tiltu_kultu ( a t ) luukkupistecom
Kalasta tulee ihanaa grillissä! Useimmiten grilliin kuitenkin taitaa päätyä burgeripihvit ja kasviksia.
VastaaPoistatiina
rajasalo(a)gmail.com
Herkkusienet tuorejuustotäytteellä pekoniin käärittynä, halloumi ja lohi on lemppari grilliherkut <3 Myös liha maistuu :)
VastaaPoistaheidi.kerbs@gmail.com
PoistaKasvisvartaita, jotka sisältävät paprikaa, sipulia, ananasta, kesäkurpitsaa. . . Mitä kaikkea keksiikään.
VastaaPoistaKatja
katjajoturunen (at) hotmail.com
Possua tai kanaa ja kasviksia, rakastan myskikurpitsaa grillattuna. Joskus jopa...makkaraa :) Kiitos loistavasta blogista, joka päivä käyn vilkaisemassa, mitä olet keksinyt !
VastaaPoistaTerveisin Anne T
jatulintarha(at)hotmail.com
jatulintarha(at)Hotmail.com
Herkkusieniä täytettynä pekoni ympärillä, possua eri muodoissaan, broiskua, kasviksia, vähän kaikkea lihaa, rehuja, broiskua...
VastaaPoistajartsai@gmail.com
Herkkusieniä täytettynä pekoni ympärillä, possua eri muodoissaan, broiskua, kasviksia, vähän kaikkea lihaa, rehuja, broiskua...
VastaaPoistajartsai@gmail.com
Kanaa ja makkaraa useimmiten. Joskus kalaa.
VastaaPoistajokelanna@gmail.com
Kiireettömänä päivänä laitetaan kokonainen broileri kaljatölkin päälle ja hitaasti grillaten tulee herkkua. Muuten siskon navetasta kotoisin olevaa naudan ulkofilettä.
VastaaPoistaMutta olipa grillissä mitä tahansa, lisänä pitää olla halloumia!
eija_eskelinen(a)hotmail.com
Kasvikset mm. kesäkurpitsa, tomaatit, myskikurpitsa, kukkakaali ja munakoiso ihan parhaita grillattuna. Lohi on sitten ihan parasta! lamerinquecit@gmail.com
VastaaPoistaBroileria erilaisilla mausteilla, itsetehtyjä jauhelihapihvejä eri mausteilla, joista tulee parhaat grillissä paistettuna 😛 johameme@gmail.com
VastaaPoistaBroileria erilaisilla mausteilla, itsetehtyjä jauhelihapihvejä eri mausteilla, joista tulee parhaat grillissä paistettuna 😛 johameme@gmail.com
VastaaPoistaNäitä aion kokeilla seuraavaksi. Mieluiten grillaan vartaita. jaana.saa@gmail.com
VastaaPoistaGrillattua kanaa mieluiten teen.mukaan arvontaan. Salli.moilanen36@gmail.com
VastaaPoistaPerinteinen grillattu makkara on kesällä suurta herkkua :)
VastaaPoistanetteri@gmail.com
Kokeilen mielelläni grillissä kaikenlaista, mutta useimmiten meillä grillataan possun ribsejä. Syy siihen taitaa olla se, että ne ovat nyt teini-ikäisen pojan herkkua -> lapsuuden alkuasukasruokaa ;)
VastaaPoistaTerv. srautio36@gmail.com
Makkara ja kyljykset.
VastaaPoistamari.h_84@netti.fi
Kanaa ja kasviksia useimmiten grillivartaassa. Mulle maistuu kaikki, kunhan on ananasta mukana! :)
VastaaPoista(piivoitto@gmail.com)
Kanaa ja kasviksia grillataan.
VastaaPoistatexas-86 (at) hotmail.com
Kasvisnyyttejä, maissia ja ribsejä :)
VastaaPoistadioriinablogi@gmail.com
Hunajaglaseeratut babyribsit ja täytetyt herkkusienet!
VastaaPoistakjo@luukku.com
Grillailen kasvisvartaita. :)
VastaaPoistasaraana.makela@gmail.com
Ribsejä, erilaisia vartaita ja kasviksia.
VastaaPoistahemmila@gmail.com
Meillä grillataan usein kanaa mutta myös muuta lihaa ja kasviksia. Porsaan ribsit ja kotimainen makea maissi ovat superherkkuja!
VastaaPoistakokitjapotit (at) gmail.com
PoistaRakastan grillata erilaisia kasviksia ja halloumjuustoa! :)
VastaaPoistaminuhno@gmail.com
Meillä grillataan usein maissia ja herkkusieniä, broiskua, lohta tai ribsejä. Kasviksista etenkin paprikat on super hyviä grillattuna. Tervonmama@live.com
VastaaPoistaOlen kaikkiruokainen ja grillaukset menevät fiiliksen mukaan eli kasviksia, kalaa, kanaa ja lihaa. Erilaiset marinadit kiehtovat kovasti, erityisesti Lähi-idästä, sillä asuin siellä aikoinaan pari vuotta.
VastaaPoistaMinäkin olen tuota kirjaa jo monesti selaillut (en siis osallistu arvontaan, kun se jo minulla on :-) mutta vielä on reseptit kokeilematta, kun ei muutenkaan reissujen ja muiden kiireiden takia pahemmin ole grillattu. Meillä grillataankin vanhalla pallogrillillä (Kamado unelmissa) ja useimmiten kai kasviksia ja kaveriksi jotain marinoitua lihaa tai vartaita...
VastaaPoistaTykkään grillata maissia ja täytettyjä herkkusieniä.
VastaaPoistas.kansakoski(at)luukku.com
Kana ja maissi on meidän perheen lempparit =). Mukaan kivaan arvontaan!
VastaaPoistasiinatar@gmail.com
Kana ja maissi on meidän perheen lempparit =). Mukaan kivaan arvontaan!
VastaaPoistasiinatar@gmail.com
Grillissä tulee valmistettua "vähän kaikkea" mutta lemppareita on sekalaisvartaat, possunkylki, naudan lehtipihvit ja grillaukseen sopivat juustot. Ja.. ja.. :D
VastaaPoistaaino.kalminen(at)gmail.com
Kasvisten ja grillijuuston grillaamisesta pidän eniten! hiltuha(at)gmail.com
VastaaPoistaPekoniin käärityt täytetyt herkkusienet on ehdottomia lemppareita ja sen lisäksi jotain hyviä pihvejä! :)
VastaaPoistamimyy93@gmail.com
Grillaan useimmiten possun tai kanan lihaa sipulin ja kasvisten kaveriksi! juhtimus(at)gmail(piste)com
VastaaPoistaGrillaan pihvejä ja ihan perus makkaraa :D
VastaaPoistaParhaita ovat pekoniin käärityt herkkusienet sinihomejuustolla täytettynä sekä marinoidut kesäkurpitsa suikaleet. Näiden kaveriksi yleensä valikoituu joku pihvi tai erikoismakkara. maria.hakkila@luukku.com
VastaaPoistaGrillailen yleensä kanaa ja kasviksia.
VastaaPoistamariah-79@suomi24.fi
Meillä mies hoitaa itse grillauksen, mutta mulle grillaa yleensä kanafileepihvejä ja juustotäytteisiä herkkusieniä. Kyllä mulle silti kunnon grillipihvikin kelpaa!
VastaaPoistameerinen@gmail.com