Tabouleh -Libanonilainen Bulgursalaatti



#martatgoesvege -illan reseptit jatkuvat.
*yhteistyössä martatgoesvege, Sevan Suomi, Oksasen puutarha Kaarlo Kani

Tällä kertaa vuorossa on libanonilainen bulgurisalaatti eli Tabouleh.
Tabouleh on ruokaisa salaatti ja sopii loistavasti esim. illanistujaisiin. Tämä salaatti myös valmistettiin Marttojen vegeillassa ja lisäksi bulguria oli myös tarjolla vegaanisen bolognesen kanssa.


Tabouleh -Libanonilainen Bulgursalaatti


Tarvitset
  • 1,5 dl karkeaa bulguria, Sevan
  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 dl sitruunamehua

Lisäksi:
  • pieni sipuli pieneksi silputtuna
  • 2 dl silputtua persiljaa, Oksasen puutarha Kaarlo Kani
  • 1 dl silputtua minttua, Oksasen puutarha Kaarlo Kani
  • 3 tomaattia kuutioina
  • n. 1/2 kurkkua kuutioina
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl mustapippuria rouhittuna, Mauste Sallinen
  • tuoretta minttua tai lehtipersiljaa koristeluun, Oksasen puutarha Kaarlo Kani
  • maun mukaan suolaa

Tee näin:
Laita kattilaan vesi, lisää suola ja bulgur.
Hauduta bulguria hiljalleen keitellen 10-15 minuuttia (valuta bulgur siivilässä tarvittaessa).
Sekoita bulguriin sitruunamehu ja anna vetäytyä kylmässä puolisen tuntia.
Lisää bulgurin joukkoon muut salaatin ainekset.
Sekoita hyvin, tarkista maku ja koristele mintun lehdillä.
Jos mahdollista niin anna salaatin tekeytyä vielä pari tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua.


Katso #martatgoesvege -illan tunnelmat kuvakoostevideona.



PRINT RECIPE

2 kommenttia

  1. Tabouleh on niin ihanaa! Varsinkin kesäisin grilliruoan kaverina toimii, mutta raikkaana, ruokaisana salaattina kyllä muutenkin.

    VastaaPoista
  2. Näyttää todella kesäiseltä ja herkulliselta :) Ihanat värit kuvissa ja tuo lautanen on nostalginen. Minun isoäidillä oli samanlaisia.

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall