Kinuskinen omenapavlova kruunaa pääsiäisen





Pavlova – Tuo jumalaisen ihana marenkinen jälkiruoka sopii juhlaan kuin juhlaan. Voit muunnella siitä täytteillä vuodenaikaan sopivan tai mennä ihan fiiliksellä.

Minun fiilis oli nyt raikkaan omenainen, mutta samalla kinuskisen makea. Pavlova sai koristeikseen pääsiäisen teemaan sopivia pieniä suklaamunia. Toki voit myös käyttää vaikka säilykehedelmiä.

Onnistuu myös täysin vegaanisti

Valmistamani pavlova on vegaaninen. (koristeina käyttämistäni pienistä suklaamunista en ole ihan varma, mutta tässä kohtaa mentiin nyt kuvauksellisuus edellä). Voit siis tosiaan käyttää koristeeksi myös vaikkapa vegaanisia karamelleja tai hedelmiä – tuoreena tai purkista. Ihan miten haluat.

Kinuskinen omenapavlova 

Tarvitset:
  • 3 pyöreää marenkilevyä. Käytin vegaanisia kikherneliemestä tehtyjä. Reseptiin Tästä. Linkin reseptistä tulee 3 pyöreää levyä ja muutamia pienempiä marenkeja.
  • vispattua kermaa. Käytin Kanslink Aito kauravispiä. Kauravispi on myös gluteeniton.
  • omenakompottia. Resepti alla.
  • kinuskikastiketta. Reseptiin Tästä. Voit hyvin jättää linkin takana olevan kinuskikastikeen lakkaliköörin pois tai olla jättämättä.

Koristeeksi:
  • Pieniä suklaamunia, karamelleja, marjoja, hedelmiä yms. 

Omenakompotti

Tarvitset:
  • 6 kpl omenoita (hapokkaita)
  • pieni tilkka vettä
  • ½ dl fariinisokeria
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria

Tee näin:
Kuori ja lohko omenat, poista siemenet ja pilko lohkot noin peukalonpään kokoisiksi paloiksi.
Laita kattilaan omenat, vesitilkka, sokerit ja kaneli kattilaan.
Anna kiehahtaa ja hauduta kypsäksi omenan palojen koosta riippuen 5-10 minuuttia.

Tee Kinuskinen omenapavlova näin:
Laita alimmaiseksi suurin marenkilevy ja lusikoi päälle vispattua kermaa, omenakompottia ja valuta raitoina päälle vielä hieman kinuskikastiketta.
Toista samoin joka kerroksella ja koristele mieleisin koristein.
Tarjoile heti.



Ison pavlovan sijaan - Voit tehdä myös pieniä annospavlovia <3

Viinivinkki Pavlovalle

Ihanan keveän Kinuskisen omenapavlovan kaveriksi sopii hieman makea ja hedelmäinen kuohuviini.
Suosittelenkin matala-alkoholista Zonin Moscato Dolcea.

Zonin Moscato tulee Italiasta ja sopii myös vegaanile. 
Makea, keskihapokas, päärynäinen, persikkainen, kevyen rusinainen, hennon kukkainen: luonnehtii Juomavinkki.
Täysi napakymppi kinuskiselle omenapavlovalle – luonnehdin minä.

Pisteet myös pienelle pullokoolle. Pullosta tulee lasillinen noin 4 hölölle.
Sopii myös seurustelujuomaksi ja todellakin makeille jälkiruoille.

Hinta Alkossa hieman alle 6€




Mukavaa ja toivottavasti aurinkoista alkavaa pääsiäisviikkoa <3

//tiina


PRINT RECIPE

9 kommenttia

  1. Käääk, mun ois niin pitänyt tulla teillä tänään, voi mitä herkku pavlovaa olet tehnyt eikä nuo juomatkaan olis lasissa kauaa poreilleet. Nam, ihanaa uutta viikkoa sulle ystäväiseni <3.

    VastaaPoista
  2. Pavlova, omppua, herkkua...miks mä luettelen vain sanoja? Taisit tällä herkulla saada Krimoun rouvan hiljaiseksi :D

    VastaaPoista
  3. OI, miten ihanan herkullisen näköinen Pavlova! Omenan joutuisin allergisena korvaamaan jollain muulla hedelmällä. Ihana pääsiäisherkku ja kiitos kuohuviini vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas kurjaa olla omenalle allerginen :/ No pavlovanhan voi täyttää oikeastaan millä vaan marjoilla tai hedelmillä. Helpoimmillaan vaikkapa hillolla <3

      Poista
  4. Onpas ihastuttava herkku <3 Tätä voisi tehdä pääsiäiseksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pavlova sopii niin vuodenaikaan kuin vuodenaikaan täytteitä vaan vaihtelemalla. Jouluna esim luumurahka... hmmm. Se muten varmastikin olisi hyvää :)

      Poista
  5. To be sure, I am completely agree with you, I am an unbelievable devotee of

    your site, you form illuminating articles.

    Keep making such amazing post,


    Thanks for sharing.


    Pest Control Services in jaipur | book professional

    pest control services in jaipur from best pest control service provider

    companies

    Regards

    Sameer

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall