Helppo Feta-Persimonsalaatti valmistuu käden käänteessä

 

Persimonit ovat nyt sesongissa ja ovat siis nyt parhaimmillaan, sekä edullisia.

Persimonia onkin meillä käytetty nyt ahkeraan – Niin maun, kuin sen erinomaisen käytettävyyden takia. Tämä hedelmä sopii mainiosti suolaiselle ja makealle ruoalle. Salaattiin, kastikkeisiin, juustotarjottimelle, hilloksi, jälkiruokiin ja tietenkin ihan sellaisenaan.

 

Helppo Feta-Persimonsalaatti

Tarvitset:

  • pussi rapeaa salaattia kuten jääsalaatti
  • 1 iso persimon
  • n. 200 g fetajuustoa

 Vinaigrette-kastike

Tarvitset:

  • 2 rkl vaaleaa viinietikkaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl sinappia
  • 1 tl hunajaa, siirappia tai sokeria
  • hieman pippuria ja suolaa

Tee näin:

Revi salaatti tarjoilukulhon pohjalle

Pese ja kuori persimon. Kuutioi ja lisää salaatin päälle.

Kuutioi feta ja lisää salaatin ja persimonikuutioiden päälle.

Laita kaikki vinaigreten ainekset pieneen kanneliseen purkkiin ja ravista voimakkaasti. Kaada kastike tasaisesti salaatin päälle tai tarjoile erikseen.

 

PRINT RECIPE

6 kommenttia

  1. Ihanan pirtsakan näköinen salaatti. Persimoneja saakin nyt kivan edullisesti kaupoista, joten tämä menee ehdottomasti toteutukseen!
    Ihanaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa sinulle Tinsku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo halvimmillaan olen nähnyt vähän reilulla eurolla kilo. Nyt niitä tosiaan kannattaa hyödyntää ja säilöä. Mukavaa viikkoa myös sinulle <3

      Poista
  2. Kiva raikas resepti! Täytyykin napata huomenna heti persimoneja kaupasta, kun niitä oli tarjolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tungen nyt persimonia lähes joka ruokaan. Pitää ottaa ilo irti tästä pienestä hetkestä :D

      Poista
  3. Ja just noin tehdään vinaigrette! Purkkiin ja ravistus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No just näin me tehdään :D Maailman helpoin ja nopein salaattikastike. Aineita ei mee ku nimeksi ja aina on tuoretta kastiketta <3

      Poista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall