Pipariposset - Joulun jälkiruoka on tässä!

 

Posset – nuo brittien lahja maailmalle taipuu hienosti myös jouluun. Mausta posset piparkakkumausteella ja käytä fariinisokeria niin jouluinen jälkiruoka on siinä.

Posset – Anatomia

Posset valmistat suht pienillä raaka-aineilla. Perus posseen tarvitset kermaa, sokeria ja jotain hyvin hapanta ja sokeroimatonta – Kuten sitruuna/limemehua tai tyrnimehua.

Perusohje onkin sitten oikeastaan siinä. Lopputulos on samettisen pehmeä ja kermainen jälkiruoka, mitä voit maustaa sesongin mukaan

Pipariposset 6.lle

Tarvitset:

  • 4 dl kermaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • 1 dl sitruuna- tai limemehua

Koristeeksi:

  • Lime- tai sitruunankuoriraastetta, fariinisokeria, jouluisia koristeita, marjoja

Tee näin:

Laita kattilaan kerma, sokerit ja piparkakkumauste. Sekoita hyvin ja anna kiehua hiljalleen 5 min.

Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon sitruuna- tai limemehu

Jaa seos annosastioihin ja hyydytä jääkapissa ainakin 4 h.

Koristele posset fariinisokerilla, limen- tai sitruunan kuoriraasteella ja muilla jouluisilla koristeilla.


Rauhaisaa joulun odotusta toivotellen:

 

//tiina

 

Koristeet: Dr Otker Sugar Degoration. * saatu tuotenäytteenä

Ps. seuraa myös:

FB:ssä  https://www.facebook.com/tinskunkeittiossa/

Instassa: https://www.instagram.com/tinskunkeittiossa/

TikTokissa: @tinskuskitchen

PRINT RECIPE

4 kommenttia

  1. Possetit on jyllä kivan helppoja sekä raikkaita jälkkäreitä. Hyvä idea tuo piparkakkumauste!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapa kertakaikkisen herkuilta <3 Kiva idis käyttää tuota piparimaustetta tässäkin.
    Mukavaa marraskuun viimeistä päivää sinulle Tinsku <3

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall