Kardemummalla maustettu kaneli-omena-kaurapaistos


Omena-kaurapaistos toimii aina vuodenajasta riippumatta. 

Tuunasin omani kanelilla, kardemummalla ja vaniljasokerilla. Lisää makua ja vuodenaikojen vaihtelua saat käyttämällä omenoiden lisäksi hieman puolukoita, rusinoita tai kuivattuja hedelmiä/marjoja. 

Voit maustaa paistoksen myös vaikkapa piparkakkumausteella.


Kardemummalla maustettu kaneli-omena-kaurapaistos

6-8 annosta

Tarvitset:

  • 5 -6 kpl reilun kokoista omenaa
  • 1 rkl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria

Tarvitset lisäksi:

  • 4 dl kaurahiutaleita (ei mielellään pikahiutaleita) Jos haluat paistokset gluteenittoman, niin käytä gluteenittomia kaurahiutaleita.
  • 150 g voita (vegaanisen paistoksen saat korvaamalla voin kasvimargariinilla)
  • n. 1 dl sokeria

Tee näin:

Pese omenat hyvin, puolita, ota siemenet pois ja viipaloi.

Levitä omenaviipaleet leivinpaperilla päällystetylle pellille tai isoon uunivuokaan.

Sekoita kaneli, kardemumma, vaniljasokeri ja 2 rkl sokeria sekaisin ja ripottele omenoiden päälle.

Sekoita kaurahiutaleet ja 1 dl sokeria keskenään. Sulata voi ja sekoita kaurahiutaleiden joukkoon.

Levitä kaurahiutaleseos omenoiden päälle.

Paista 200 *C uunissa keskitasolla noin 20 min tai niin kauan, että pinta saa kauniin värin ja omenat ovat haarukalla pistettäessä pehmeitä.

Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Vinkki: Korvaa osa tai kaikki sokeri tummalla ruokosokerilla tai fariinisokerilla.

Vinkki 2: Ripottele omenalohkojen päälle hieman puolukoita, rusinoita tai kuivattuja hedelmiä/marjoja pieninä paloina. Jouluisan paistoksen saat käyttämällä omenoiden maustamiseen 1 tl kanelia ja 2 tl piparkakkumaustetta.






PRINT RECIPE

1 kommentti

  1. Oi vitsit miten hyvältä kuulostaa ja näyttää. Arvaa vaan tuliko nyt nälkä?
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle Tinsku ❤️

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall