Broilerinlihapullat thaimaalaisittain

maanantai 29. helmikuuta 2016



Ostan todella harvoin broilerinjauhelihaa, mutta viikonlopun hyvä tarjous houkutteli kuitenkin pitkästä aikaa taas kokeilemaan.

Alkuperäinen suunnitelma oli valmistaa jauhelihasta hieman italialaistyyppisiä broilerinlihapullia, mutta jossain vaiheessa suunnitelma muuttui ja lopputulos olikin kovin thaimaalainen.

Broilerinlihapullat thaimaalaisittain 4. lle


Lihapullat:

  • 400 broilerinjauhelihaa
  • 1 sipuli silputtuna
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 2 kananmunaa
  • ½ punttia lehtipersiljaa silputtuna
  • ½ limetin puristettu mehu ja kuori raastettuna
  • 1 pitkä punainen chili tai maun mukaan chilikastiketta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria rouhittuna
  • tilkka öljyä paistamiseen

Keitinliemi:

  • ½ l vettä
  • 1 kanafondi tai –kuutio

Kastike:

  • lihapullien keitinliemi
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 rkl currytahnaa esim. panang
  • 1 tl sitruunaruohotahnaa
  • 1 rkl kookossokeria tai muuta tummaa sokeria
  • ½ punttia lehtipersiljaa silputtuna
  • 2 rkl maissijauhoja ja tilkka vettä

Kuullota sipulit pannulla tilkassa öljyä.
Jäähdytä hieman ja lisää sipulit jauhelihan joukkoon.
Poista chilistä siemenet ja hienonna chili pieneksi silpuksi.
Lisää chili ja muut lihapullien ainekset ja sekoita taikinaksi.

Laita vesi ja kanafondi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Nostele lihapullataikinasta kahdella lusikalla pieniä lihapullia ja keitä kanaliemessä koosta riippuen 2-4 min.
Nosta kypsät lihapullat keitinliemestä folion alle hetkeksi odottamaan.

Lisää keitinliemeen kookoskerma, sitruunaruoho, sokeri, currytahna ja sekoita hyvin.
Sekoita maissijauhot tilkkaan vettä ja kaada ohuena nauhana keitinliemen joukkoon kokoajan sekoittaen ja anna kiehahtaa.
Nosta lihapullat kastikkeeseen ja sekoita joukkoon silputtu lehtipersilja.

Tarjoile, riisin, nuudeleiden tai vaikka kesäkurpitsa ”pastan” kera

Voit suurustaa tarvittaessa myös kananmunankeltuaisella. Ota noin 1 dl keitinlientä sivuun ja vatkaa siihen 1 tai 2 kananmunankeltuaista. Keitinliemi voi olla lämmintä mutta ei kuumaa. Valuta suuruste kastikkeen joukkoon ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Kuumenna niin kauan, että kastike sakenee, mutta älä kiehuta.



2 kommenttia

  1. Voihan elämän kevät miten hyvältä näyttää <3
    Kivaa karkausvuoden maanantaita Tinsku!

    VastaaPoista