Rocky Road glögi-juustokakku - Äitisikin sinua tästä varoitti



Tämän jouluisen kakun innoittaja on hiljattain Alkon valikoimiin tullut Rocky Road Glögi.

Uutuus-glögi on varmasti puhutellut useita Alkon hyllyllä aivan loistavan rockahtavan tatuointikuosinsa vuoksi.
Lähempi silmäily ja pullon kyljessä oleva lause: Tatuointeja on vain linnakundeilla. Suklaata, pähkinöitä ja vaahtokarkkeja saa vain lauantaisin. Syntisen hyvä glögi josta äiti aikoinaan varoitti –  houkuttelee sujauttamaan pullon koriin ja vilkaisemaan vielä varmuuden vuoksi olan yli, ettei äiti varmasti huomaa.

Rikkoo rajoja ja huumaa tuoksullaan


Tämä glögi tosiaankin rikkoo totuttuja rajoja. Rocky Road Glögin pohjana on perinteinen punaviiniglögi, mutta makuinspiraatio on suositusta suklaisesta jälkiruokaherkusta – Rocky Roadista.

Glögi huumaa tuoksullaan. Makumaailma tutun glögin lisäksi on suklainen, pähkinäinen ja samaan aikaan makea ja suolainen niitä vaahtokarkkeja tietenkään unohtamatta.

Näitä makuja maistellessani jostain takaraivoni syövereistä hiipi halu kokeilla Rocky Road Glögia jouluiseen juustokakkuun
Kieltämättä kakkua valmistaessani muutaman kerran itsekin naurahtelin, että mitähän tästäkin tulee? Hitti vai huti?
Arvoisan, mutta epävirallisen työyhteisön kahvitoimikunnan mielestä täysi HITTI.
Ja kas kyllä – Itsekin myönnän, että tämä hieman hullunkurinen idea oli ihan täysi kymppi. Kakku on kerrassaan herkullinen.

Ja se tuoksu. Tuoksu on yhtä herkullinen kuin glögikin.

Ja vielä pari sanaa


Reseptin glögi sisältää alkoholia, mutta kakun ohjeessa glögiä keitetään kasaan maun maksimoimiseksi puolisen tuntia. Suuri osa alkoholista siis brutaalisti  haihtuu taivaan tuuliin.

Tuskin siis alkometrin viisari kakkupalasta värähtää ja valmiissa kakussa ihan varmasti alkoholia on vähemmän kuin perinteisessä simassa, mutta kukin päättäköön – soveltuuko kakku lapsille, vai onko se vaan se aikuisten kakku.

Tämä kakku taipuu mainiosti myös gluteenittomaksi, kun huomioit sen keksipohjassa ja Rocky Roadin aineksissa. (Reseptin Rocky Road Glögi on gluteeniton ja pähkinätön)


Rocky Road glögi-juustokakku 


Tarvitset:
  • 150g piparkakkuja (käytä tarvittaessa gluteenittomia piparkakkuja)
  • n. 50g voita
  • 6 dl Rocky Road glögiä
  • 4 dl vispikermaa
  • 400g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100g maitosuklaata (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus)
  • n. 1dl sokeria tai maun mukaan
  • 10 liivatelehteä (7 täytteeseen ja 3 kiilteeseen)
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl vaniljasokeria 
Irtopohjavuoka (käytin halkaisialtaan 22 cm. Voit käyttää suurempaakin. Kakusta tulee vaan hieman matalampi)


Koristeeksi Rocky Roadia. Resepti alempana.


Tee näin:
Nosta tuorejuustot huoneenlämpöön odottamaan, jotta vähän notkistuvat.
Laita 7 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan.
Kaada glögi kattilaan ja anna kiehua hiljalleen kasaan noin puolisen tuntia tai niin kauan, että glögiä on jäljellä kattilassa hieman reilu puolet. (n. 3,5 dl)
Laita glögi jäähtymään.
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan päälle. Kiristä reunat ja leikkaa ylimääräinen paperi pois. (kakku irtoaa siistimmin pohjasta)
Murskaa keksit murusiksi, sulata voi ja kaada keksimurujen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Painele keksimuru-voiseos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle.
Raasta tai pilko suklaa hienoksi rouheeksi. (suklaa kannattaa jäähdyttää jääkaapissa tai hetken pakastimessa niin sitä on helpompi raastaa.)
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Notkista tuorejuustoa ensin hieman lusikalla sekoittaen ja lisää kermavaahdon joukkoon.
Lisää sokeri, vaniljasokeri, raastettu suklaa ja vatkaa seos tasaiseksi.
Huuhtele liivatelehdet ja purista ylimääräinen vesi pois.
Lisää sitruunamehu liivatteisiin ja kuumenna esim. mikrossa juoksevaksi nesteeksi. (mikrosta vähän riippuen noin 20-30 sekunttia)
Kaada mitta-astiaan 2 dl kasaan keitettyä jäähtynyttä glögia (jätä loppu 1,5 dl kakun pinnalle kiilteeseen) ja sekoita sulanut liivateseos hyvin glögin joukkoon.
Vatkaa glögi/liivate tasaisena nauhana kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
Kaada seos irtopohjavuokaan keksimurupohjan päälle. Tasoita pinta ja kopauta muutaman kerran voimakkaasti vuokaa pöydän pintaan, jotta ilmakuplat seos on varmasti tiiviisti ja tasaisesti vuoassa.
Laita kakku kylmään hyytymään noin 4. tunniksi.

Tee Rocky Road ohjeen mukaan. (alempana)

Laita 3 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi.
Huuhtele liivatteet ja puristele ylimääräinen vesi pois.
Lisää liivatteisiin noin 2 rkl kasaan keitettyä glögia ja sulata mikrossa juoksevaksi nesteeksi. (noin 20 sekunttia)
Sekoita sulatetut liivatteet lopun (noin 1,5 dl) glögin joukkoon ja kaada seos varovasti hyytyneen kakun pintaan.
Jäähdytä ainakin vielä ainakin tunti, mutta mielellään seuraavaan päivään niin mautkin ehtivät tasaantua.
Koristele kakku Rocky Road paloilla, vaahtokarkeilla ja suolapähkinöillä.

Rocky Road


Tarvitset:
  • 300g maitosuklaata (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus)
  • n. 20 Omar toffeekarkkia
  • n. 100g ranskanpastilleja (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus)
  • 1 dl suolapähkinöitä
  • 2 dl pieniä vaahtokarkkeja (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus)

Tee näin:
Paloittele Omar-toffeet pienemmiksi paloiksi.
Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa tai mikrossa.
Lisää, toffee, ranskanpastillit, suolapähkinät ja vaahtokarkit nopeasti sulan suklaan joukkoon.
Levitä seos leivinpaperin päälle vuokaan ja anna jähmettyä kylmässä.
Leikkaa jähmettynyt levy paloiksi

Vinkki: Rocky Roadiin sopivat mainiosti myös esim:
piparipalat
riisimurot
kuivatut marjat ja hedelmät
erilaiset pähkinät

*ensipuraisu glögin makumaailmaan lanseeraustilaisuudessa.
*kuvien Glögipullo saatu tuotenäytteenä.
*Suomen alkoholilainsäädäntö on blogienkin suhteen on hyvin tulkinnainen. Tulkitaan näin. Emme kommenteissa kommentoi glögiä sen sisältämän alkoholin vuoksi – vaan kommentoimme ainoastaan kakkua ja ihan kaikkea muuta mitä mieleen juolahtaa.

Ihania ja tunnelmallisia iltoja toivotellen.

Revitään ilo tästä tuhnuisesta pimeydestä vaikka väkisin.

Allekirjoittanutkin alkaa jo pikkuhiljaa toivoa – Kuha ois lunta.

//tiina



PRINT RECIPE

10 kommenttia

  1. Ihan mielettömän upea kakku ja just niin jouluun sopiva. Pirteyttä kaamokseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pirteyttä, pirteyttä. Juuri nyt kun katsoo ulos tuohon pimeään ja lonkeron sävyiseen ilmaan - On pirteys vähän hakusessa :D Jaksaa, jaksaa :D

      Poista
  2. Oi, vaikuttaa ihanalta. Tätä voisi tehdä itsekin töihin joku kerta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jo vain. Meillä tosiaan epävirallisen virallinen kahvitoimikunta suorastaan hykerteli tyytyväisyydestä. Työtkin kuulemma sujuivat mukavammin :D

      Poista
  3. Tähän pimeyteen on kyllä, just eikä melkeen, täydellinen kakku :)
    Ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kyllä haettava tähän pimeyteen piristystä vaikka hampaat irvessä. Kaikki keinot sallitaan :D

      Poista
  4. Onpa juhlavan näköinen kakku!
    Ihanaa tiistaita sinulle Tinsku.

    VastaaPoista
  5. Voi kiitos mahtavasta reseptistä ! Tein tätä isänpäiväksi ja oli upea ! Ei lainkaan niin makea kuin voisi kuvitella vaan makuhermoja kutkutteleva.
    Täytteeseen laitoin tosin tummaa suklaata ja sokeria hyvin vähän sekä Omarit vaihdoin kuivattuihin vadelmiin . Seuraavaksi nauriit kehiin …( kuntamme vanha tunnus onkin nauris ;) )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan ihan kuulla, että tykkäsit. Nämä on aina parhaita kommentteja kun joku palaa blogiin kertomaan miten onnistui. Kiitos <3

      Poista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall