Appelsiini-tyrnijuustokakku- Auringon värejä pimeyden keskelle

torstai 5. marraskuuta 2020


Tein tämän kakun viimetalvena, ja jostain syystä kuvat ja resepti vain jäi tuolloin julkaisematta muiden ”kiireellisempien” postausten, töiden takia ja unohtui sitten kameran muistikortille.

Nyt Facebookissa kiertävän matkakuvahaasteen ansioista kuvia selaillessani löysin myös nämä unholaan joutuneet kakkukuvat ja onneksi tuolloin kirjoittamani reseptikin oli tallessa ruutuvihkoon kirjoitettuna.

Ps. Löysin paljon muitakin kuvia, jotka resepteineen odottaa edelleen julkaisua.

Voi miten ihana ”aarreaitta” voikin oma kameran muistikortti olla!


Appelsiini-tyrnijuustokakku

Tarvitset:

Pohja:

  • n. 150g Digestivekeksejä, kaurakeksejä tai piparkakkuja. Jos haluat kakusta gluteenittoman niin käytät tietenkin vastaavia gluteenittomia tuotteita)
  • 75 g voita sulatettuna

Täytte:

  • 4 dl kermaa
  • 400g maustamatonta tuorejuustoa
  • n. 1 ½ dl appelsiinimarmeladia
  • n. 1 - 1 ½ dl dl sokeria (Tai maun mukaan. Maista täytettä, ennen kuin lisäät liivatteet)
  • 2 tl sitruunamehua
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 7 liivatetta
  • tilkka vettä

Kiille:

  • 1 ½ dl laimentamatonta ja sokeroimatonta tyrnimehua
  • ½ dl vettä
  • ½ dl sokeria
  • 2 liivatelehteä

Tee näin:

Pohja:

Laita irtopohjavuoan (ø n. 22 cm) irtopohjan päälle leivinpaperi ja kiristä reunat niin, että ylimääräinen leivinpaperi tulee pohjan ja reunan välistä ulos. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi pois.

Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä voi ja keksimuru, sekoita ja painele seos vuoan pohjalle.

Täyte:

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi.

Vatkaa tuorejuusto, marmeladi, sokerit ja sitruunamehu tasaiseksi ja sekoita joukkoon kermavaahto.

Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulatane tilkkaan kiehuvaa vettä. Anna hetki jäähtyä ja kaada liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon varovasti seosta koko ajan vatkaten.

Kaada seos pohjan päälle. Kopauta vuokaa pari kertaa pöytään, jotta täyte asettuu tiivisti vuokaan ja mahdolliset ilmakuplat häviävät.

Laita kakku jääkaappiin hyytymään ainakin kahdeksi tunniksi.

Kiille:

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Kaada tyrnimehu ja vesi kulhoon ja sekoita sokeri hyvin joukkoon.

Kun sokeri on varmasti sulanut, puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne tilkkaan kiehuvaa vettä. Anna hetki jäähtyä ja kaada liivate ohuena nauhana mehun joukkoon hyvin sekoittaen.

Kaada mehu kakun päälle ja laita kakku hyytymään kylmään vielä muutamaksi tunniksi.

Lopuksi: Irrota varovasti vuoasta reuna (ja pohja). Koristele tyrnimarjoilla ja mintunlehdillä. Olisin käyttänyt koristeluun myös pieniä appelsiinin paloja, mutta juuri tuolloin niitä ei kotona ollut.

Kurkkaa myös Kulinaari -blogin Ranskalainen aprikoosijuustokakku klikkaamalla Tästä

Kuva: Kulinaari -blogi Ranskalainen aprikoosijuustokakku


Pirteää marraskuuta toivotellen:

//tiina



6 kommenttia

  1. Tyrni ja appelsiini ovat mielettömän herkullinen makupari! Ja tuo väri! Kuin aurinko tähän pimeyteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, makupari toimii loistavasti ja pimeyden keskellä kaipaa auringon värejä <3

      Poista
  2. Tää on todellakin kuin aurinko kahvipöydässä, niin kaunis ja herkullisen näköinen!

    VastaaPoista
  3. Onpa herkullisen näköinen kakku! Jos nyt ei paista aurinko niin kantamalla tämän kakun "lonkeronharmaana" päivänä kaffepöytää kyllä paistaa. Alkoi vähän kutkuttelemaan täällä ruudun toisella puolella tällaisen tekeminen mutta saisinko siitä yhtä kaunista kuin sinun on asia erikseen. Kivaa viikonloppua Tinsku ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjo. Kyllä tuossa minunkin versiossa hieman "klommoa" on kyljessä :D
      Juustokakut on kyllä helppoja tehdä. Monesti paistettavissa kakuissa on suurenpi vaara mennä "vikaan". Aurinkoista viikonloppua myös toivotelleln <3

      Poista