Tänä vuonna ainakin meillä on erityisen hyvä raparperivuosi.
Varret eivät ole mitään laihoja luiruja vaan jo heti maasta ponnistettuaan ne
olivat paksuja ja mehukkaita.
Olenkin käynyt tarkkaan katkomassa kaikki alkavat
kukkavarret pois voimaa viemästä ja ihan näillä näppäimillä ajattelin katkoa jo
kaikki raparperi ja pilkkoa ne pakkaseen talven varalle.
Katsotaan alkaako raparperi kasvaa vielä uudestaan yhtä
innokkaasti tälle vuodelle.
Kaikkea hyvää raparperista
Meillä on jo tehty kakkua, piirakkaa, kiisseliä ja vaikka
mitä.
Yleensä olen käyttänyt raparperin kaverina mansikkaa, mutta
sitä ei enää ollut pakkasessa, joten tällä kertaa raparperin kaveriksi
kiisselin muodossa pääsi vadelma ja makupariksi vielä vaniljakastike. Toimii.
Syksymmällä kun mustaherukat kypsyvät, kaivelen sitten
kevään raparperisatoa pakkasesta ja kokeilen miten nämä sopisi yhteen - Uskon
että sopii.
Postauksen lopusta löydät vielä linkkejä muihin maukkaisiin
raparperiherkkuihin.
Raparperi-vadelmakiisseli
Tarvitset:
- n. 4 paksua raparperin vartta pilkottuna (n. 6-8 dl)
- n. 200 g vadelmia (käytin pakaste)
- 6 dl vettä
- 1 dl sokeria (tai maun mukaan)
- 2 rkl perunajauhoja + n. ½ dl vettä
Tarjoiluun:
vaniljakastiketta (oikaisin ja tein suoraan pussista)
Tee näin:
Kuori ja pilko raparperit.
Lisää kattilaan vesi, raparperit ja sokeri. Keitä niin
kauan, että raparperi pehmenevät ja rakenne hajoaa.
Sekoita perunajauhot veden joukkoon ja kaada ohuena nauhana
kiisseliin koko ajan sekoittaen. Kun kiisseli alkaa hieman kuplia, nosta se
pois keittolevyltä ja lisää vadelmat joukkoon.
Jäähdytä. Voit halutessasi ripotella hieman sokeria
kiisselin päälle.
Tarjoile vaniljakastikkeen kera.
Kurkkaa myös nämä ihanat raparperilinkit:
Kuva alla.
Kuva alla.
Kuva: Kimmo Ollilla - Kulinaari -blogi |
Kuva alla.
Kuva: Kimmo Ollilla - Kulinaali -blogi |
4 kommenttia
Aivan mielettömän kaunis väri! Rakastan raparperia.
VastaaPoistaVadelmista tulee ihana väri, mutta jotenkin tänä vuonna raparperikin oli niin mahtavan punakuorista <3
PoistaRaparperiherkut kuuluvat kesään. Kiitos taas herkullisesta ohjeesta <3
VastaaPoistaEhdottomasti. Oleppa hyvä <3
Poista