Itsetehty Guacamole

lauantai 2. toukokuuta 2020



Häpeäkseni tunnustan, että kokeilevassa keittiössä ei koskaan ennen ole tehty guacamolea itse.
Jep, olen aina sortunut siihen kaupan valmiiseen purkkiversioon. Oletko sinäkin?

Tortilla- ja leffailta tulossa?

Vapun ruokia suunnitellessamme Nasu totesi, että tortillailtaa ei ollakaan pidetty pitkään aikaan, joten asiahan korjataan siis asap ja tortillaillan vuoro on siis tänään.
Tein jo Guacamolen valmiiksi jääkaappiin maustumaan ja ensi maistolla voin kertoa, että en osta enää koskaan purkkiversiota.
Tämän kyllä siis jo arvasinkin, mutta jotenkin vaan yrittänyt tämän suhteen mennä sieltä missä aita on matalin.
Ilokseni totesin, että aitahan on hyvinkin matala ihan itsekin tehden.

Itsetehty Guacamole


Tarvitset:
  • 2-3 kypsää avokadoa
  • 1 tomaatti
  • 1 pieni sipuli silputtuna
  • 1 limetin mehu
  • n 2-3 rkl tuoretta korianteria silputtuna
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • hieman chiliä tuoreena silppuna tai purkista jauheena
  • (hieman valkosipulia murskattuna)
  • hieman suolaa

Tee näin:
Kalttaa tomaatti = Laita vettä kattilaan kiehumaan ja viillä tomaatin päälipuolelle pitkät ristiviillot. Keitä tomaattia noin 1 min ja nosta jäähtymään. Poista tomaatista kuoret – Leikkaa halki ja poista myös kuiva kantaosa.
Halkaise avokadot, poista siemenet ja kaavi sisus lusikalla.
Laita kaikki reseptin ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi tahnaksi. (Sauvasekoitin käy myös hyvin)
Laita kylmään maustumaan ainakin puoleksi tunniksi.
Vinkki: Jos et omista tehosekoitinta, sauvasekoitinta tai mitään muutakaan koneellista tarkoitukseen sopivaa vehjestä, niin murskaa avokadon sisus haarukalla, silppua muut aineet pieneksi, lisää mausteet, mehu ja sekoita hyvin. Tästä versiosta tulee hieman rakeisempaa, mutta myös erinomaisen hyvää.











7 kommenttia

  1. Tunnustan että sen ensimmäisen ja ainoa kerran jälkeen kun ostin kaupan valmista ”guacamolea”, olen tehnyt aina itse. Ero on kuin yöllä ja päivällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on. Ensikerralla uskallaudun tekemään myös cheddarkastikkeen itse. Oi apua... mä häpeän :D

      Poista
  2. Mä itte käytän vaan veistän pilkkomiseen. Mustacrafgi on just hyvä ja kotitekoinen, tuore. Väri oysyy myös huomattavasti houkuttelevampana. Tomaatteja en jaksa myöskään kaltata koskaan. Onnea uuteen guacamole-elämään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alaoin katsos teemään heti "oppikirjan" mukaan kun kerran aloin. Saattaa olla, että seuraavalla kerralla oikasen tomaatissa - mikä sekään niin kummoinen vaiva toisaalta ole. Siinähän se tulee melkein itsekseen kun vaan veden kiehauttaa. Meillä Nasu nyppii aina tomaatit pois jos ne on silmin erotettavissa.... Jatkan blendaamista :)

      Poista
    2. Täytyy vielä selventää tuota mun kirjoitusta, kun en ittekkään meinannu ymmärtää... MUstacrafgi ei oo veitsimerkki tms. yritin vain kirjoittaa, että minusta raffi on hyvä!

      Poista
  3. Nolona myönnän minäkin, että ei ole tullut tätäkään itse tehtyä vaan juurikin sillä kaupan purnukalla on täälläkin menty. Kiitos siis tästäkin ohjeesta, tämä menee myös testaukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta usko pois, emme ole ainoita purnukkaihmisiä. Tästä on nousu vain ylöspäin ja mitä somekeskustelua olen seurannut niin muutama muukin on tullut kaapista ulos :D

      Poista