Kinuskinen Suklaa-Juustonaksukakku ilman uunia



Hyvää vapunpäivän iltaa Kokeilevasta keittiöstä ja erittäin yllytyshullusta sellaisesta.
Selaillessani parisen päivää sitten Facebookia – silmiini osui kaverini Janican päivitys hyvin erikoisesta kakusta - Kakusta missä oli suklaata ja juustonaksuja. 
Suolainen ja makeahan toimii aina, mutta juustonaksut ja suklaa kuulostaa – Noh ”mielenkiintoiselta”.

Yllytyshullu kun olen niin tähän/kin piti tarttua. Janicakin suorastaan uhkasi luopua vaikka ihmisoikeuksistaan ja hylätä perheensä jos vain saisi palan tätä kakkua.

No Janican ei niin onneksi tarvinnut tehdä, vaan kakun tekijä  Anna Jaatinen toimitti Janicalle ihan oman kakun.
Janican vappu, ihmisoikeudet ja perhe pelastui 😊

Katso Annan kakkuresepti Annan blogista à Täältä. Annalla on myös oma Pilvilinnan leipomo Nokialla josta alkuperäistä kakkua varmasti saa tilata. Pilvilinnan leipomon sivuille à Tästä

Janican Instaan à Tästä

Janica kirjoittaa myös blogia Savusuolaa. Käy ihmeessä kurkkaamassa ja eteenkin osiota huono huumori 😊

Ilman uunia versio


Minulla ei tosiaan tuossa vaiheessa vielä ollut Janican linkkaaman kakkupalan reseptiä joten päätin kokeilla oman version – version joka olisi tuttuun tapaani mahdollisimman helppo ja eikä vaatisi edes paistamista.

Kinuskinen Suklaa-Juustonaksukakku ilman uunia


Tarvitset:
  • Juustonaksuja tai -palloja
  • n. 150 g keksejä esim. Kaura- Digestive, Oreo yms. (kaapissani oli LU Bastigneja – käytin niitä)
  • n. 75 g voita
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 200 g suklaata tai enemmän ( Annan kakussa sitä on 500 g)

Lisäksi:
  • Irtopohjavuoka + leivinpaperia

Tee näin:
Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri ja keitä hiljalleen kuplien paksuksi kinuskikastikkeeksi. (keittoaika noin. 30 min. Sekoittele välillä)
Kinuskin keittyessä:
Laita leivinpaperi irtopohjavuona pohjan päälle ja kiristä reuna kiinni. Leikkaa ylimääräinen paperi pois.
Murskaa keksit murusiksi ja sulata voi. Lisää voi keksimurujen joukkoon ja sekoita hyvin.
Painele keksimurut tiiviisti vuoan pohjalle ja laita kylmään jäähtymään.
Kaada kinuskikastike tasaisesti keksipohjan päälle ja asettele juustonaksut kahteen kerrokseen tiiviisti kinuskin päälle.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja valuttele tasaisesti juustonaksujen päälle. Lisää vielä hieman juustonaksuja tasaisesti sinne tänne suklaan päälle koristeeksi.
Jäähdytä kylmäksi. (jääkaapissa reilu tunti – pakastimessa noin puoli.)




Hauskan idean bongasin myös Kimmo Ollilan Kulinaari -blogista, nimittäin perunasalaattikakun mikä oli koristeltu nakeilla.
Kurkkaa Kulinaarin resepti à Tästä
Kuva alla.

*Kuva: Kimmo Ollilla Kulinaari -blogi


Oikein mukavaa vapun ja viikonlopun jatkoa ja yritetään pysyä terveenä. <3

//tiina






PRINT RECIPE

2 kommenttia

  1. Härregud! Näin jo Janican Facessa tuon juustonaksukakun ja mietin, että tämän on oltava syntisen
    hyvää. On varmasti myös hyvää! Nimimerkki Juustonaksuja ja suklaa ovat hyviä myös yhdessä
    PS. Tässähän ei varmasti ole juurikaan kaloreita... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan vähän vaan kaloreita koska korvasin puolet suklaasta kinuskikastikkeela :D

      Poista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall