Uutuuskirja: Tinskun keittiössä – Helposti herkullista

Uutuuskirja: Tinskun keittiössä – Helposti herkullista
Esikoiskeittokirjani on nyt julkaistu! Kirja on rakkaudella koottu kokoelma reseptejä, jotka ovat mutkattomia, täynnä makua, helppoja toteuttaa ja muunneltavissa – juuri sellaisia, joita jaksaa ja ehtii tehdä arjen keskellä. Hanki nyt itselle tai lahjaksi. Pääset kuvaa klikkaamalla suoraa verkkokauppaan. Stressittömiä kokkaushetkiä just sulle toivotellen -Tinsku

Lihapullakeitto

lauantai 16. toukokuuta 2020



Meillä tehtiin lihapullakeittoa. Jep luit ihan oikein.

Tämä lihapullakeitto oli mausteinen ja tuorejuustolla terästetty tomaattikeitto mihin lisäsin pikkiriikkisiä lihapullia mukaan. Olihan herkullista. Oi nam.

Osa keitosta lähti Kätevän ja Tyynen mukana saareen helpoksi lämmitettäväksi lounaaksi. Lisäsin tuohon satsiin keitettyjä punaisia linssejä antamaan lisää ruokaisuutta.

Lihapulla-tomaattikeitto 3 - 4.lle


Tarvitset:

Lihapulliin:
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 dl kermaa
  • 1 pieni sipuli silputtuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 lihaliemikuutio murskattuna
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl mustapippuria rouhittuna
  • maun mukaan chiliä
  • tilkka öljyä tai nokare voita

Keittopohjaan:
  • 500g paseerattua tomaattia
  • 3 dl vettä
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl kermaa
  • 1 sipuli silputtuna
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 1 tl mustapippuria rouhittuna
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl hunajaa
  •  hieman suolaa
  • ½ punttia basilikaa silputtuna
  • 1 liha- tai kasvisliemikuutio
  • hieman öljyä tai voita
  • chiliä maun mukaan
  • (tarvittaessa 1 rkl maissijauhoja vesitilkkaan sekoitettuna suurusteeksi)

Tee ensin lihapullat:

Kuullota sipulit tilkassa öljyä tai nokareessa voita. 
Lisää lihaliemikuutio, kerma, mausteet ja yrtit paitsi tuore basilika. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen noin 5 min. Jäähdytä.
Sekoita jauheliha ja kerma-mausteseos hyvin keskenään. Pyörittele massasta pieniä lihapullia ja paista pannulla voin ja öljyn seoksessa.

Tee keittopohja:

Kuullota sipulit kattilassa tilkassa öljyä tai nokareessa voita.
Lisää kattilaan paseerattu tomaatti, vesi, mausteet ja liemikuutio. Anna kiehahtaa.
Lisää nokareina tuorejuusto ja lisää kerma. Sekoita hyvin niin kauan, kun tuorejuusto sulaa keittoon ja keitto kiehahtaa.
Lisää lihapullat ja silputtu basilika. Kiehauta.

Vinkki: 

Tee keitosta ruokaisampi. Lisää keittoon ennen kerman ja tuorejuuston lisäystä 1 dl punaisia huuhdeltuja linssejä. Keitä hiljalleen noin 10 min. lisää sitten reseptin loput aineet. Suurustamista ei tarvita.
Halutessasi voit lisätä linssien sijasta myös pastaa.







3 kommenttia