Parin päivän Chili con carne - Tinskun tapaan

sunnuntai 17. toukokuuta 2020


Mukavaa sunnuntai-iltaa. Taas on aika valmistautua seuraavaan viikkoon.
Kalenteri näyttää taas niin täydeltä, että päätin tehdä kunnon satsin Chili con carnea, jolla toivottavasti pärjätään sitten pari päivää -Jää nähtäväksi.

Tinskun tapaan

Meidän Chili con carne on aina eräänlaista jääkaapin tyhjennysruokaa. Yritän upottaa kaikki mahdolliset purkin- ja maustekastikepullonpohjat ruokaan samalla kertaa. Välillä lopputulos nostaa hikikarpalot otsalle, mutta tulista ruokaa voi aina taittaa, vaikka raastamalla päälle vähän juustoa ja nakkaamalla kermaviiliä tai creme fraichea kylkeen. Joku siellä jo miettii, että onko tää enää mitään Chili con carnea?
On se. Se on Chili con carnea Tinskun tapaan.



Parin päivän Chili con carne


Tarvitset:
  • 800 g jauhelihaa
  • 500 tomaattimurskaa
  • 1 iso suippopaprika kuutioituna
  • 2 isoa sipulia silputtuna
  • 4 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 3 dl vettä
  • 2 * noin 380 g papupurkkia huuhdeltuna (kidney- ja mitä nyt kaapissa sattuu olemaan)
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua paprikaa
  • 2 rkl chilikastiketta
  • 2 tl tabascoa
  • (suolaa)
  • hieman öljyä/voita ruskistukseen

Lisäksi: Kurkkaa jääkaappiin à Oliko tortillailta? Jäikö salsakastikkeita tai muita? Sekaan vaan!
Kuivat juustokannikat raastat valmiin ruoan päälle ja creme fraichet/kermaviilit siihen viereen tulisuutta taittamaan.
Onko basilikaa tai persiljaa? ß Sekaan vaan!

Tee näin:
Kuulota sipulit öljyssä tai voissa. Ruskista jauhelihat ja lisää mausteet.
Lisää kaikki muut aineet paitsi pavut ja anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia välillä sekoitellen.
Lisää pavut. Kiehauta ja tarkista suola.

Tarjoile mieleisiesi lisukkeiden kanssa. Perinteisestihän tää menee riisin kanssa, mutta meillä nyt keitettiin kattilallinen kukkakaalia ß Toimii!

* kuvan punainen pata: Opa & Muurikka valurautapata






3 kommenttia

  1. Chili con carne on yksi suosikkiruoistani, juurikin siksi, että siihen voi lisätä ne papupurkkien jämät ja tomaatit kaapista :)
    Herkkuisaa alkavaa viikkoa sinulle Tinsku <3

    VastaaPoista
  2. Chili con Carne on kyllä NIIN hyvää. Satuin hiukan innostumaan hävikkiruokakaupassa ja nyt papuja on kaappi väärällään. Chiliä siis varmaan pukkaa täälläkin lähiaikoina.

    VastaaPoista